“Keskendume eelkõige eraklientide kasko-, liiklus- ja kodukindlustusele,” ütles Hansapank Eesti peadirektor Priit Põldoja ja lisas, et Hansapanga suur potentsiaal peitub varakindlustuse pakkumises koos finantseerimistoodetega.

Alla turuhinna Hansapank Põldoja sõnul varakindlustust pakkuma ei hakka. “Ma ei arva, et peaksime olema turust odavamad, tähtis on pakkuda konkurentsivõimelist hinda,” sõnas ta. Seni on Hansapanga klientidele varakindlustust vahendanud Hansa Kindlustusmaakler, mille turuosa moodustab praeguse seisuga 21% kogu turu kindlustuspreemiatest.

Senise info põhjal on Salva Kindlustuse ASi kindlustusdirektor Urmas Kivirüüdi sõnul arusaamatu, kuidas Hansa Kindlustusmaakler suudab jääda sõltumatuks kliendi esindajaks. “Ilus ja tore on, kui sul on suur müügivõrk, aga teiselt poolt ei tahaks Hansapanga kliendina olla valiku ees, kus finantseerimisteenusega koos on jäigalt seotud kindlustuspakkumine.”

Põldoja sõnul hoitakse kindlustusteenus finantseerimisteenustest rangelt lahus ja Hansapanga kindlustusseltsi kasuks otsustamisel ei kaasne kliendile lisasoodustusi. “Jätkame samamoodi ka kõigi teiste kindlustusseltside vahendamist,” kinnitas ta.