Hansapanga e-panganduse juht Tiit Pekk teatas, et kuna kaupmeestelt võetav praegune üheprotsendiline teenustasu e-kaupluse tehingute pealt kujuneb suuremate ja kallimate kaupade müüjatele liialt suureks ja pisut ebaõiglaseks, otsustati alates 1. oktoobrist kehtestada sellele piirmäär. Kui klient maksab toote eest e-kaupluse leheküljel asuva pangalingi kaudu, peab kaupmees maksma Hansapangale teenustasu ühe protsendi tehingu väärtusest, kuid mitte vähem kui 2 ja mitte rohkem kui 50 krooni. Kliendile ei maksa rahaülekanne midagi, ka mitte hanza-netis üldjuhul kehtivat 3 krooni.

Internetikaubandusega tegelevad kaupmehed on seni üheprotsendilist teenustasu põhjendamatult kõrgeks pidanud, sest sisulist erinevust otselingi kaudu maksmisel ei ole. Viimane suunab kliendi ikkagi samale internetipanga leheküljele, kust klient nii või teisiti ülekande teeks.

Internetis männipuidust mööblit müüva ASi Eerung juhataja Arno Kütt ütles, et ettevõtjale on see pangapoolne järeleandmine äärmiselt hea uudis. “Võrreldes tavalise maksekorraldusega oli see üks protsent käibest tõepoolest liiga suur, kui aga 50kroonine ülempiir kehtestatakse, on see väga positiivne,” lausus ta. Küti sõnul tuleb sellest märgatav kokkuhoid just tulevikus, kus interneti teel toodete müügid kasvavad. “Seda saab kohe nüüd äriplaani teisiti sisse panna,” rõõmustas ta.