“Meiega on ühendust võtnud ühe Soome lipu all sõitva laeva omanik, kes soovib laiendada oma tegevust Läti-Rootsi liinilt ka Eesti peale,” kinnitas autovedajatelt kuuldut Eestis ookeanilaevaliine NYC, ACL, Hamburg Süd ja Allianca esindava Trans Ocean Eesti tegevdirektor Ülle Lipre.

Uus laev loodetakse käima panna juba uuest aastast, kohe, kui vajalikud paberid Rootsis korda saab. Laeva ja selle omaniku nimi on esialgu saladus.

Lipre sõnul näitas hiljaaegu autovedajate hulgas tehtud küsitlus, et firmasid ei rahulda Estline’i ja Hansatee pakutud üleveovõimalused. “Nad kurdavad, et kaupa oleks vaja palju rohkem vedada, kui praegu laevadel kohti jagub, ja osa kardab ka hinnatõusu,” märkis ta.

Lipre sõnul tuleb uus laevafirma siinsele turule praegust hinnataset arvestades ja dumping-hindu kasutama ei hakka.

Autofirma RA-SAT omanik ja juhatuse esimees Valdur Siilbek ütles, et igal juhul on Hansateel Rootsi liinile konkurenti tarvis, muidu võib see monopoli seisuses hindu dikteerima hakata. “Uueks aastaks pole meil veel lepingut Hansateega sõlmitud, aga oleme kuulunud, et veohind võib tõusta 5–10 protsenti, pealegi saab seda kuu aega ette teatades ka jooksvalt muuta,” selgitas ta.