Kui aga realiseeruvad kõik töös ja arendajate mõttes olevad plaanid, on Eestis viie aasta pärast 16 eri tasemega golfiväljakut, mis peaks meelitama siia hulga golfituriste.

Tagasihoidlikult arvestades maksab ühe 18 rajalise golfiväljaku ehitus 35 miljonit, arvestamata maa hinda. Ühe golfiraja maksumus võib olenevalt maastikust ja raja keerukusest maksta 1–2,5 miljonit. 18rajalise väljaku ülapidamiseks oleks vaja 20 000 mängijat aastas.

Golfiväljakute arendajad usuvad, et see kõik on võimalik. Raha praegu ehitatavate golfiväljakute tarvis tuleb suures osas Soomest, kus korraldatakse aktsiaemissioone. Ka on enamik rajatavate golfiväljakute omanikke soomlased.

Esimene, Niitvälja golfiväljak avati Eestis 1993. aastal. 2003 lisandus Audru pay & play väljak ja möödunud suvel Valgeranna golfiväljak. Kõik kolm peavad ka laienemisplaane. Järgmisel aastal tahavad alustada Jõelähtme, Haapsalu, Otepää, Suuresta golfiväljakud. 2006–2007 loodavad esimesed mängijad rajale lubada Tahkuranna ja Kuressaare.