"Viimati langetasime mootorikütuste hindu reede õhtul kell 17 ühe sendi võrra," ütles Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv Delfile.

"Hetkel on seis selline, et meie sisseostuhinnad on paraku võrreldes eelmise nädalaga kallinenud kuni 4 senti liitrilt, keskmine juurdehindlus on aga jätkuvalt 5-6 senti liitrilt - edasi võib igaüks ise arvutada."

Bensiini 95 hulgihind Neste terminalis on täna 1,194, soodsaim jaehind Neste jaamades aga 1,189 eurot. Vahe on 0,5 senti.

"Nagu ka juba varasemalt sai välja öeldud, alla ostuhinna me müüa ei kavatse," ütles Kohv.

Neste eesmärgiks on suurendada jaehindade erinevust võrreldes konkureerivate teenindusjaamadega kuni 2,6 sendini liitrilt. Teenindusjaamad hoiavad jätkuvalt automaat- ja teenindusjaamade vahel aastatega väljakujunenud jaehindade erinevust 1,6 senti liitrilt.

Olerex teatas laupäeval, et kütuseturul toimuva kohta "hinnasõda" öelda on liialdus, kuna tegemist on tavalise turuvõitlusega.

"Kui see ei ole hinnasõja algus, siis mis see on? Olerex tegutseb vist mõnel teisel kütuseturul," sõnas Kohv vastuseks konkurendile. "Jätkame hinnavõitlust esimesel võimalusel."

Statoli klienditeeninduse andmetel oli Statoli teenindusjaamades võrreldes reede pärastlõunaga seisuga hinnad langenud sendi võrra. Millal hinnad viimati langesid, ei osanud klienditeenindaja öelda. Seega on Statoil reageerinud Neste hinnalangetustele ning praeguse seisuga ei ole Neste eesmärgiks olnud 2,6 sendi suurune jaehindade erinevus võrreldes oma ühe suurema konkurendi Statoili teenindusjaamadaga veel teostunud.

Hinnad Statoili teenindusjaamades (eurot liitri kohta):
mootoribensiin 95 1,240;
mootoribensiin 95 Ultima 1,256;
mootoribensiin 98 Ultima 1,280;
diislikütus Fortis 1,295.