Nädal tagasi teatas kahe Tartus asuva bensiinijaama müükipanekust OÜ Favora Tanklad omanik Aivo Pärn, ühe jaama sulgeb ka Krooningi tanklakett, firmast koondatakse ühtlasi üle poole töötajatest. Septembris võttis Hydro Texaco Eesti AS üle viis SarBensi kaubamärki kandvat tanklat Saare- ja Muhumaal.

ASis Krooning koondatakse 55 töötajast 28, lisaks lõpeb tööleping veel kolme inimesega. Alles jääb koos kolme lapsepuhkusel oleva töötajaga 17 inimest. Ettevõtte juhataja Riho Rõuk päris kinni panemisele ei mõtle: “Eks lootus sureb viimasena.”

Rõugu sõnul oleks neil jätkusuutlikuks tegutsemiseks vaja teenida bensiiniliitrilt umbes 10 senti kasumit, siis oleks firma aastane kasum miljon krooni ja jääks raha ka investeeringuteks. Praegu jäädakse aga miinustesse. “Müües aastas 10 mln liitrit kütust hinnaga 10 krooni liitrilt, on käive 100 mln krooni,” rääkis Rõuk. “Kui vaatad, et sa ei saa sealt 10 000 krooni kasumitki, siis see paneb mõtlema.”

Kaheksat tanklat omava ASi Eksar Transoil tegevjuhi Märt Mägi sõnul on samuti olukord turul keeruline. Võttes arvesse viimast bensiini hinna tõusu maailmaturul, võiks Mägi ütlusel olla bensiini hind umbes krooni võrra kallim kui praegu.