„Oleme viimased kolm aastat hoidnud oma hinnataset muutumatuna. Uuest aastast tõusevad meie tehnilise valve teenuse hinnad, mille taga on peamiselt riikliku alampalga piirmäära tõus. Meie pakutava teenuse hinnatõus varieerub, kuid üldiselt jääb see 10% piiridesse," rääkis Ärilehele USS Security Eesti AS-i juhatuse esimees Sven Nuutumann. Tema selgitusel moodustab tehnilise valve teenuse peamise omahinna kütus ja töötajate töötasud, kuid seoses olulise kütusehinna tõusuga viimase aasta jooksul ja palgatõusuga on ettevõte sunnitud hindu tõstma.

„Hinnatõus on kokkulepitud ka meie olemasolevate mehitatud valve teenuse klientidega, sest enamuse turvatöötajate baastasud on seotud alampalgaga, millele lisanduvad lisatasud sõltuvalt valvatava objekti keerukusest," ütles Nuutmann.

Ka G4S Eesti plaanib „mõõdukat" hinnatõusu tehnilise ja mehitatud valve teenuste lõikes. Seejuures olid ka suurfirma põhjendused sarnased kodumaisel kapitalil põhineva ettevõttega ehk kasvavad kütusehinnad ja tööjõukulud. „Selleks, et tagada lepinguliste kohustuste täitmist ning pakkuda jätkuvalt tasemel turvateenust, peame vajalikuks vaadata teenuse hinnad üle neis segmentides, kus lõviosa hinnast moodustavad töötasu kulud. Tehnilise valve hinnatõus võib klientide lõikes erineda ja sõltub konkreetsetest lepingutest," selgitas AS G4S Eesti Kommunikatsioonijuht Julia Garanža.

„Turvatöötajate palgatõusu nimel peame läbirääkimisi paljude klientidega ning teeme seda ka edaspidi, sest kliendi toeta pole töötasude tõstmine teostatav," lisas ta.