"Nüüd oleme hinnakirja taas üle vaadanud ning teatud teenuste hindasid ühtlustanud," selgub panga teatest klientidele. Millega võrreldes ühtlustanud, jääb aga selgusetuks.

Uue hinnakirja järgi hakkab sularaha väljavõtmine kontorist maksma senise 0,4 protsendi ja miinimumsumma 1,92 euro asemel 0,5 protsenti ning miinimumsumma 3 eurot.

Pangasisene makse eurodes kontoris ja telefonipangas maksab detsembrist 1,25 eurot, praegu tuleb selle eest välja käia 0,96 eurot. Tõus on kokku 30 protsenti.

Siseriiklik makse eurodes kontoris ja telefonipangas hakkab olema senise 0,96 euro asemel 1,5 eurot. Tõus 56 protsenti.

Konto väljavõte kontorist läheb detsembrist maksma 2 eurot. Praegu maksab väljavõtte tegemine 1,6 eurot.

Laenude lepingusõlmimise tasud teevad detsembrist läbi väikese ümardust meenutava languse.

Vaata kõiki Swedbanki hinnakirjas tehtavaid muudatusi  siit.

Swedbanki pressiesindaja Marti Siilivaski kommentaar: Eelkõige puudutab hinnakirja muudatus kontorites tehtavate tehingute hindu ehk siis neid inimesi, kes käivad kontoris makseid tegemas või toovad kontorisse euromünte.

Enamikele tehingutele, mille hinnad muutuvad, on olemas tasuta või odavamad alternatiivkanalid. Näiteks makseid saab teha kas interneti- , telefoni- või mobiilipangas või automaadis Määratud maksete alt.

Sularaha saab tasuta võtta automaadist ning kontojääki saab samast kohast vaadata. Uuendusena oleme alustanud projekti, et ka meie senistest sularahasissemakseautomaatidest saaks lähitulevikus sularaha ka välja võtta. Mis puutub müntidesse, siis on odavam kanda kontorisse toodud müntide summa kontole kui võtta see kontoris sularahas välja. Soovitame kasutada seda varianti.