Hoidistamiseks on tarvis eelkõige sobivat ruumi. Koduse hoidistamise puhul tehakse enamus toiminguid (väli)köögis, kus on võimalik tooraine puhastada ja sorteerida, ettevalmistada ja vajadusel eeltöödelda ning seejärel kuumutada, pastöriseerida või steriliseerida. Kõigi hoidistamistoimingute puhul tuleb järgida hügieenireegleid.

Korv, ämber, kauss, vann — tooraine kogumiseks, puhastamiseks, sorteerimiseks. Sobivad nii emailitud, klaasist, roostevabast terasest, plastikust (toiduainete jaoks mõeldud) või keraamilised ja muudest looduslikest materjalidest valmistatud nõud.

Lõikelauad — puidust või plastikust valmistatud suuremad ja väiksemad.

Noad — ainult roostevabast terasest. Kasutatakse tooraine kogumiseks, puhastamiseks, koorimiseks, tükeldamiseks.

Koorija — oluline abivahend, mis säästab oluliselt tooraine puhastamiseks kuluvat aega ja energiat.

Pintsel — toiduainete puhastamiseks (näiteks seened).

Kulp ja vahukulp — vaja läheb suuremat metall- või puukulpi hoidise tõstmiseks purkidesse, vahu eemaldamiseks kasuta vahukulpi.

Lusikad — segamiseks ja hoidise tõstmiseks (suuremad puulusikad).

Sõel — tooraine nõrutamiseks peale pesu, soovitavalt jalgadega.

Mõõtenõud — mõõtekannud ja mõõtelusikate komplektid erinevate mahumõõtmiste teostamiseks.

Kaalud — täpsete koguste kaalumiseks. Parimad on digitaalkaalud, mis on kompaktsed ja võimaldavad lihtsat käsitsemist.

Keedupott — sobivaimad on paksupõhjalised roostevabast terasest või emailitud keedunõud. Pastöriseerimiseks võiks olla võimalikult laia põhjaga pott koos restiga.

Pann — blanšeerimiseks ja praadimiseks.

Termomeeter — vajaliku temperatuuri kontrollimiseks (enamasti pastöriseerimisel või steriliseerimisel).

Taimer  — kuumtöötlemise aja mõõtmiseks.

Marli või kurnamisriie — vedelikest erineva struktuuriga osakeste eemaldamiseks.

Purgid — erineva suurusega, erinevate kaanekinnitusvõimalustega klaaspurgid.

Lehter — kitsas (pudelite täitmiseks) ja lai (purkide täitmiseks, et purgisuud ei läheks hoidisega kokku).

Purgitangid või kuumuskindlad vettpidavad (paja)kindad — kuumade purkide ohutuks tõstmiseks.

Kaaned — keermestatud purkidele või kaanetajaga suletavad.

Hapendamisnõu — puidust, klaasist või keraamiline nõu

Hoidistamist hõlbustab mitmesuguse köögitehnika kasutusvõimalus:

  • mahlapress ja –auruti
  • köögikombain
  • hakklihamasin
  • autoklaav või kiirkeedupott

Kindlasti tuleks hoiduda alumiiniumist või rikutud emailiga keedunõude (reageerivad hapude toiduainetega ning mõjutavad hoidise värvust ja toiteväärtust) ja plastikust (mis pole mõeldud toiduainetega kasutamiseks) nõude kasutamisest.