Barons Hotelsi müügijuht Joel Bezzaborkin ütles Delfile, et nende mõlemas hotellis (Clarion Hotel Euroopa ja vanalinnas asuv Barons Hotel) on aastavahetuse periood välja müüdud. „Majade lõikes on seis erinev, kuid Vene turistide osakaal sellel aastal on märkimisväärselt suurenenud.

Aastavahetuse paketi keskmine hind koos toitlustuse, programmi ja majutusega maksab Clarion Hotel Euroopas keskmiselt 176.50 eurot (2762 krooni - toim) inimese kohta.

„Tänavu oleme planeerinud aastavahetusepeo teemaks Euroopa karnevali. Peo üksikasju avaldada ei soovi, kuid üllatusi on palju. Pileti hind on 64 eurot (u 1000 krooni),“ ütles Bezzaborkin.

Tema sõnul ööbitakse põhiliselt kahel perioodil – aastavahetuse periood 30. detsember kuni 3. jaanuar ning vene jõulude ajal 3.-7. jaanuar. „Kliente on erinevaid, osad tulevad juba varakult ning ööbivad kuni jõuluperioodi lõpuni, kuid nagu eelnevalt öeldud, ööbib põhiosa kahel perioodil. Märkimisväärne on, et käesoleval aastal on märgata suuremat huvi just jõuluperioodi vastu, mis kattub koolivaheajaga. Palju on peredega reisijaid,“ lisas Bezzaborkin.

Tallink Grupi kommunikatsioonijuht sõnas, et Riia-Stockholmi liini aastavahetuse kruiis on juba praegu välja müüdud, nagu ka Helsingi-Tallinn kruiis. Tallinn-Stockholm aastavahetuse kruiisile hetkel veel kohti on.

Tallinki kruiisid välja müüdud

„Kaks meie laeva, Silja Festival ning Victoria I teevad vene jõulupühade ning aastavahetuse aegu tšarterkruiise Peterburist ning Festivali kruiisid on juba praeguseks välja müüdud. Nendel kruiisidel on lisaks tavapärasele showprogrammile lisatud ka vene turule välja töötatud meelelahutusprogrammid. Antud erikruiisidega on Eestisse oodata kuni 5000 turisti Venemaalt,“ ütles Lääne.

Tallinki hotellidest on vene külalistele enam suunatud Pirita TOP Spa Hotelli ja Tallink Spa&Conference Hoteli aastavahetuse peod.

„Viimase aastavahetuspidu, kus esineb Anne Veski, on täielikult välja müüdud. Meie hotellides toimuvatest aastavahetuspidudest on veel peopileteid saadaval Pirita hotelli ning Tallink City hotelli. Majutuse osas on kõik neli meie Tallinnas asuvat hotelli aastavahetuseks välja müüdud. Keskmine hind majutust ning peopiletit sisaldava paketi osas on Pirita hotellis alates 115 eurost (1799 kr) inimese kohta ning spaa-hotellis alates 140 eurost (2191 kr) inimese kohta,“ selgitas Lääne.

Hotellide Schlössle ja St Petersbourg esindaja Anna Gvozdeva teatas Delfile, et aastavahetusel on neilgi enamus kliente Venemaalt ja hotell on juba pikemat aega välja müüdud.

„Meie aastavahetuse peo programm ei ole mõeldud ainult venelastele, vaid kõikidele meie külalistele. Lisaks paljudele Eesti klientidele, kes on üritusele tulemas, on saabumas mitmeid inimesi ka Ukrainast, Gruusiast, Prantsusmaalt, Inglismaalt ja Saksamaalt. Paljud venelased ise ei soovi näha tavalist venepärast programmi,“ sõnas Gvozdeva.

Õhtu jooksul astuvad esinejatena üles Laura, Urban Symphony ja Mari-Leen Kaselaan. Toimub pidulik õhtusöök, on palju üllatusi ja eripakkumisi. „Pileti hind on 260 eurot (4068 kr), mille sees on õhtusöök, kontsert, pudel Moet&Chandoni ning pärast keskööd algav disko. Alates südaööst on pilet diskole võimalik soetada kõigil huvilistel saja euro eest,“ rääkis ta.

Tubade ja sviitide hinnad aastavahetusel on vahemikus 200-1000 eurot (3129-15 650 kr). Sel perioodil ööbib külaline keskmiselt viis päeva, kuid leidub ka neid, kes elavad hotellis üle nädala.

Vene turist ööbib reeglina kuni viis päeva

Radisson Blu Hotel Olümpia esindaja Vitali Makejev teatas, et hotell on aastavahetuseks välja müüdud ja enamus külalisi, kes peatuvad ajavahemikus 30. detsember kuni 7. jaanuar, tuleb Venemaalt (vene külaliste osakaal on umbes 85-90%).

„Enamik külalisi tuleb Moskvast ja nemad viibivad reeglina 3-4 ööd, külalised Peterburist broneerivad reeglina 2-3 ööd. Hotell ootab kahte suurt saabumist – 30. detsembril tulevad aastavahetuse turistid) ja 3. jaanuari paiku toimub teine suur vene turistide saabumine,“ lisas Makejev.

Aastavahetusel leiab hotellis aset suur diskopidu „Disco Mania“, mida juhatab John Travolta alias Aleksander Ivaškevitš. Peol esinevad bändid ja showtrupp, külaliste jaoks on ka rikkalik pidulaud. Peopilet maksab 1440 krooni.

Swissoteli müügijuht Svetlana Gri ütles Delfile, et toad on aastavahetuse ja jõulude ajaks kõik broneeritud. Enamus on vene turistid ning nende hulk aasta-aastalt suureneb.

„Aastavahetuspidu pole suunatud siiski vaid vene publikule, kuid seda viiakse läbi kolmes keeles – eesti, vene ja inglise keeles. Vene publikut on muidugi kõige rohkem,“ rääkis Gri.