Eesti Statoili peadirektori Epp Kiviaia sõnul ei näe ettevõte hoolimata kütuse odavamast sisseostuhinnast võimalust lähemate päevade jooksul hindu tanklates tunduvalt alandada. “Enne on vaja vanad, kallimalt sisseostetud varud müüa ning siis saab rääkida hinna alandamisest,” sõnas Kiviaed. “Varusid jätkub umbes paariks nädalaks.”

Neste Eesti juhi Indrek Kaju sõnul langeb kütuse hind, kui madalamad hulgihinnad Rotterdamis püsima jäävad. “Kindlasti langeb ka Eestis kütuse hind, kui selline tase Rotterdamis püsib,” sõnas ta. Kui palju kütuse hind langeb ja kas ta tuleb samale tasemele, mis oli mai alguses, ei nõustunud Kaju prognoosima. “Ma ei saa seda ju öelda, ajakirjandus süüdistab meid siis kohe kartellileppes,” ütles ta.

Eelmisel nädalal tõstsid kütusefirmad järsult kütuste hinda, viidates kütuse kõrgele hinnale maailmaturul. Lõppesid ka mais kehtinud kliendikaardisoodustused, mis võimaldasid püsiklientidel kütust osta ca 50 senti liitrilt odavamalt.

Autokütuste hulgihinnad eurotsoonis on viimase kuuga järsult langenud nafta hinna ja dollari kursi languse tõttu. Võrreldes esimese juuniga on pliivaba bensiini 95 hind Rotterdami sadamas ümber arvutatuna kroonidesse langenud 13 protsendi võrra.