Rahandusministeeriumi finantsteenuste osakonna juhataja Veiko Tali sõnul lähevad pärast Hüvitusfondi likvideerimist varad stabiliseerimisreservi, ka on võimalik osa vara varasem müük. “Augusti jooksul esitame tõenäoliselt vastava korralduse valitsusele kinnitamiseks,” lisas ta.

Seega otsustab valitsus Hüvitusfondi vara kasutamisvõimaluse.

Varasemast on üleval riigi kava müüa maha osa Hüvitusfondi laenudest ja mittelikviidsetest varadest juba enne obligatsioonide lunastamise lõpptähtaega 2002. a detsembris.

Tali sõnul ei tohi fondi vara müük mingil juhul kahjustada viimaste obligatsioonide väljamaksmist. Ta lisas, et Hüvitusfondi tütarettevõtete müügiprotsess on juba käivitunud.

Hüvitusfond on sõlminud lepingu nõustamisfirmaga PricewaterhouseCoopers, kes teeb kindlaks fondi suurosalusega õlitootja Werol Tehased väärtuse ning hakkab aktsiatele uut omanikku otsima. Postimehe teatel plaanitakse müügiks 6 kuni 12 kuud.

Tali lausus, et likvideeritava fondi põhjal mingi uue struktuuri loomise kohta pole mingeid otsuseid tehtud. “Praegu pole keegi küsimust tõstatanud, et selle baasil teha riskikapitalifond.” Viimane oli veel aasta eest Hüvitusfondi juhtkonna eelistuseks fondi mahamüümise asemel.

Hüvitusfond loodi 2. juunil 1993. aastal.