Start-up'i kiirendi on suure globaalse kasvupotentsiaaliga start-up'ide arengu kiirendamisele suunatud arenguprogramm, mis sisaldab mentorlust ja investeeringuid ettevõtetesse, selgitab EAS aripaev.ee vahendusel.

"Lühike teavitustähtaeg, dokument on avaldatud ainult eesti keeles, vähene teavitustöö konkursist, kriteeriumid meeskonna suuruse ja keeleoskuse kohta," loetles oma blogis hanke kitsaskohti Siim Teller, kes töötas varem Skype'is, siis GrabCADis ja praegu Londonis ühe klikiga mikromakseid arendavas Flattris.

"Kahjuks täpselt nii tegeleb EAS selle väljakutsega. Viis, kuidas nad sellest teavitavad (või mitte teavitavad), koos keelenõuetega tagab päris kindlalt, et ükski maailmaklassi poiss/neiu/meeskond ei vaevu sellest osa võtma," lisas Teller.

Riskikapitalist Allan Martinson nõustus. "Kogu rahvusvahelise hanke väljakuulutamise mõte on selles, et rahvusvahelised tegijad kandideeriks, kas pole?" See nõuab kaheleheküljelist kokkuvõtet või 10 ingliskeelset slaidi, mitte 38 eestikeelset lehekülge lukustatuna kohustusliku registreerimise taha ühele kõige halvemini disainitud valitsuse veebilehele, lisas ta.