Populaarseimad kindlustatavad tõud on saksa lambakoer, berni alpi karjakoer, labradori retriiver ja kuldne retriiver, selgub Ifi statistikast.

Lisaks puhtatõulistele lemmikutele kindlustavad inimesed ka tõupaberiteta loomi vanuses neljast kuust kuni kaheksa aastani.

Alates 2007. aastast, kui If toote turule tõi, on kindlustatud lemmikutega toimunud üle 500 kahjujuhtumi, mille eest on kindlustusselts kokku tasunud üle 100 000 euro hüvitisi.

90 protsenti kahjudest on olnud seotud looma haigestumise või õnnetuse ning sellest tulenevate ravikuludega, samuti on olnud varguse ja kadumise juhtumeid ning paarkümmend looma hukkumist. Suurim väljamakstud hüvitis on küündinud 3500 euroni.

„Kui loomaomanikul napib ootamatu õnnetusjuhtumi järel näiteks raha lemmiku ravimiseks, siis kindlustuse eesmärk ongi pakkuda meelerahu, et ei peaks valima looma magamapanemise või laenu võtmise vahel,“ lisas Kimsto.

Koera kindlustamine algab ligi 7 eurost kuus. Kassi kindlustamine on koerast mõnevõrra soodsam. Üle 90 protsendi kõikidest Ifi koera- ja kassikindlustuse lepingutest on sõlmitud koerte kindlustamiseks.

Kimsto sõnul ei ole tõelised loomasõbrad isegi majanduslanguse aegadel oma lemmikute kindlustustundelt kokku hoidnud, vaid tunnevad järjest kasvavat huvi loomade kindlustamise vastu.

Viimase kuue kuuga on If Kindlustuses koerte kindlustamine eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud 45 protsendi võrra.