Kindlustusuurijate tegutsemine paljastas kelmuse, mille nõue oli 600 000 eurot.

If Kindlustuse kahjukäsitlusüksuse juhi Tiit Kolde sõnul oli möödunud aasta kindlustuses värvikas ning teguderohke.

"Aasta oli erakordne ka kindlustusuurijate jaoks, sest kunagi varem ei ole pettustest meedias niivõrd palju räägitud ning sügisel jõuti jälile ka seni suurimale kindlustuskelmuse juhtumile, millest täna veel kriminaalasja tõttu täpsemalt rääkida ei saa," lausus Kolde.

Eelmisel aastal maksis If Kindlustus oma klientidele 27 411 juhtumi eest 35,5 miljonit eurot hüvitisi, aastaga on hüvitiste summa kasvanud 5,8 protsenti.

Möödunud aastal osteti Ifi e-büroost rekordarv poliise, hüvitati viimaste aastate suurim kahju summas 400 000 eurot. Tegemist oli ärikliendi kahjuga, kus tulekahju põhjustas ettevõtte äritegevuse katkemise ning sellest tuleneva kahju korvas If 400 000 euroga.

Möödunud aasta suurimad väljamaksed olid kasko- ning liikluskahjudes, vastavalt 12,5 ning 10,9 miljonit eurot. Varakahjude hüvitised moodustasid 10,9 miljonit eurot, kasvades aastaga 8,4 protsenti.

2013. aastal osteti Ifi e-kanalist rekordarv poliise - kokku sõlmiti 65 000 poliisi ning see näitab selgelt, et üha rohkem inimesi kindlustab internetis.

Õnnetusjuhtumikindlustuse kahjusid hüvitati möödunud aastal veidi üle 429 000 euro, kasvades eelneva aastaga võrreldes 4,2 protsenti.

Koera ja kassi kindlustuse kahjude numbrid kasvasid teist aastat järjest üle 30 protsendi, kokku registreeriti 641 koera ja kassi kindlustusega seotud kahju.