IKEA on otsustanud hakata müüma kallima hinnaklassiga tooteid ning sõlmib Delux Domotexiga lepingu 100 000 teki ja 200 000 padja ostmiseks aastas. Domotex peab investeerima kuni 1,5 miljonit krooni, et maist alustada uut tüüpi tekkide-patjade saatmist IKEA kauplustesse üle maailma.

Eesti suurima tekitootja ASi Wendre omaniku Peter Hundi sõnul on IKEA sunnitud oma tootesortimenti laiendama. “Varem on nad loobunud kaubamärkidest ja seetõttu ka turgu kaotanud,” sõnas Hunt, kes on samuti IKEAga kaalunud võimalust rootslastele kallima hinnaklassi tekke-patju müüa kui seni.

Anders Borg, kes ostab IKEA-le tekke-patju Ida-Euroopa tootjatelt, ei kinnitanud, et põhjus Domotexiga kallima hinnaklassi patjade osas koostööd teha oli tingitud soovist muuta IKEA tootesortimenti.

Kokku on IKEA-l Eestis praegu vähemalt kuus tarnijat — AS Viisnurk teeb neile männipuidust mööblit, AS Horizon Pulp & Paper valmistab Kehras salvrätikuid, Kreenholm värvib kangast, AS Hansa Candle toodab küünlaid, AS Wendre ja OÜ Baltic Fibres tekke-patju. IKEA tellib Eestist kaupa peaaegu miljardi krooni eest aastas.