Kogu juunikuud hõlmavat kampaaniat “Sõida kaine peaga” korraldavad maanteeamet ja Ühinenud Agentuurid. Võrreldes varasema kolme aastaga on tänavu võetud suund kohtadele, kust saab alguse purjuspäi rooli minek – kõrtsidele-pubidele.

Lisaks kaartide jagamisele kuulub kampaaniasse tasuta alkomeetrisse puhumise võimalus 50 Eesti pubis ja trahteris. Sealt antakse puhujale või niisama lahkujale kaasa ka kaardike nimega Promillar.

Kes homme auto mõne Eesti suurema linna külastatavama ostukeskuse juurde pargib, võib kauplusest õlle-viinaga naastes leida klaasipuhasti alt infokaardi. Kaart teavitab juhti sellest, kui kaua peab ta pärast alkoholi tarbimist roolist hoiduma.

Linnad, kus kaarte jagatakse, on Tallinn, Paide, Viljandi, Tartu, Rakvere, Võru, Valga, Rapla, Pärnu, Haapsalu ja Põlva. Kokku on plaanis kooliõpilaste abil klaasipuhastite alla seada 10 000 kaarti.

Suure alkoholitarbimisega jaanipäeva vähemtraagiliseks muutmiseks annab oma panuse ka Kuku Raadio eestvõttel neljandat aastat korraldatav “Selge grupijuhi” kampaania. 12. juunil käivitunud üle-eestilise kampaania käigus on jagatud juba 800 tunnistuse ringis.