Jõuluvana koju tellimine läbi mõne peokorraldusfirma on muutunud iga aastaga üha menukamaks. "Minul isiklikult on lausa 16 käimist kahe päeva jooksul. Homme käin osad ja ülehomme teised läbi," sõnas kolmandat aastat peresid rõõmustav firma Muhe ja Tore OÜ jõuluvana Jüri Murumäe.

"Lisaks kodudes käimisele tuleb külastada ka kõikide haiglate lasteosakondi jõuluprojekti Naerata Ometi raames. Seal ei käi ma küll üksi, palju on ka teisi jõuluvanasid," seletas Murumäe, et heategevust tuleb jõuludeajal lisaks tellimustöödele ka päris palju teha.

Murumäe on üks odavamaid jõuluvanasid Tallinnas. Kui tavaliselt algavad hinnad 75 eurost, siis Murumäe on alati odavamalt läbi ajanud:" Hind sõltub tegelikult väga palju perest. Kui on tuttavad pered, kus olen ka eelmistel aastatel käinud, saab odavalt. Keskmiselt jääb hind 32 euro ringi," arutles Murumäe.

Jõuluvanade koju tellimine on kallis, sest enne pere külastust tuleb teha kõvasti eeltööd:" Tavaliselt on ka enne perega räägitud ja emad-isad on laste kohta natuke rääkinud – kellele mis meeldib ja kes on piraadifänn ning muu säärane – jõuluvana peab ju teadma selliseid asju," kinnitas Murumäe, et eeltöö on väga oluline.

Tiheda graafiku üle Murumäe ei kurda:" Jõulud on kiire aeg ja loomulikult on tore lapsi rõõmustada."