“Tuumajaam on palju puhtam kui praegu kasutuses olev põlevkivienergeetika. Mina pooldan tuumajaama ehitust,” sõnas Jürvetson Silicon Valleys toimunud Põhjamaade alternatiivenergeetika konverentsil, kus ta kinnitas, et roheliste kütuste kasutuselevõtt on inimeste mõtteviiside küsimus.

“Tänapäevane roheline ettevõtlus ei ole enam piisavalt hea. Maailmas on tohutu turunõudlus roheliste ja innovaatiliste toodete järele,” rääkis Jürvetson. “Tehnoloogia ja rohelise energia tulevik peitub efektiivsuses, igaks puhuks eraldi disainitud lahendustes. Tulemas on uus renessanss energeetikas, meditsiinis ja elektroonikas, IT inspireerib bioloogiat, bioloogia inspireerib ITd, mis omakorda inspireerib energiakasutust ning efektiivsust.”

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles samal rohelise energia konverentsil Silicon Valleys, et tema hinnangul oleks valitsus kapitalivajadusel kindlasti nõus tegema otsuse viia Eesti Energia börsile.

Parts kinnitas, et kõige parem alternatiivenergia valik Eestile oleks mitmekesine energiatootmine. “Praegu võib öelda tinglikult et me oleme ühe elektrijaama riik, mis on keskendunud põlevkivile. Ei ole väga realistlik, et järgmise kümne aastaga fossiilsed kütused ära kaovad,” selgitas Parts. “Küsimus on pigem selles, mis hinnaga see kütus olema hakkab. Ei ole realistlik, et energiaportfellis toimub nihe üleöö. Aga meil peaks olema ikkagi mitmekülgne lähenemine, kus põlevkivi ja taastuvad energiad oleksid kombineeritud. Kuid ka nende energiate kasutusel jääb meil mingi suurusega auk energiatootmisse ning see ongi nüüd siis tuumajaama küsimus.”