Eestis ainukesena Euroopa Liidu ülemdomeeni akrediteeritud registripidaja staatust omava Zone Media esindaja Ardi Jürgensi sõnul on nende kaudu kolme päevaga registreeritud Eesti ettevõtetele ja eraisikutele 900 domeeninime. Kokku on aga Eestis eilse hommiku seisuga aktiivseid .eu-domeene 1245.

Kõige esimene .eu-domeeni saaja Eestis oli Baltika, kes sai oma .eu-domeeni kätte enne seda, kui registreerimine vabaks muutus. Alates eelmisest reedest võib aga igaüks, kes elab Euroopa Liidus, taotleda nime registreerimist tippdomeeni .eu all põhimõttel “kes ees, see mees”.

.eu-domeeninime atraktiivsust põhjendas Jürgensen Eesti ettevõtete suure huviga eksporditurgude vastu: ”.eu-domeeninime kasutamine võimaldab ettevõttel end välispartnerite ja klientide jaoks identifitseerida Euroopa Liidu majandus- ning kultuuriruumi liikmena.”

Teiseks domeeninime registreerimise põhjuseks on Jürgenseni sõnul vajadus kaitsta oma kaubamärke ja ettevõtte muid identifikaatoreid väärkasutuse eest. Kuna .eu-domeeninime registreerimine on nüüd vaba, siis võimaldab see tiheda konkurentsi situatsioonis teatud rehepaplust, konkurendi nime endale registreerimise ja kasutussepaneku kaudu otsingumootorites tähelepanu endale juhtimist.