Riigihankekonkurss 306 aulatooli ja nende transportimiseks mõeldud kärude ostmiseks on praegu kaitseministeeriumis peatatud. Parima pakkuja väljakuulutamine ja hankelepingu sõlmimine on lükkunud teadmata kaugusesse.

Kaitsepolitsei esindaja ministeeriumis toimuvat ei kommenteeri.

Kaitseministeeriumi avalike suhete juhi Madis Mikko kinnitusel tehakse aulatoolide ostmise suhtes lõppotsus enne jõule.

Ministeeriumi ehitus- ja kinnisvaraosakonna juhataja Raivo Soonsein ütles, et asi ei liigu otsuse poolegi. “See on ise küsimus, kas me jõuame selle riigihanke sel aastal lõpuni viia. Võib-olla jääb see ostmine jaanuari,” oletas Soonsein. “Ma viivitan lõppotsuse tegemisega ka sellepärast, et me ostaksime toolid normaalse hinnaga. Ma ei ütle tundi ega päeva, millal see lõplik müügiotsus tehakse.”

Küsitavusi tekitavad riigihankekonkursil osalenud pakkujate suured hinnavahed. OÜ Elke Mööbel pakkumise järgi on ühe tooli hind üle 6000 krooni, AS Tarmeko Kommerts tegi samasuguse tooli valmis 2000 krooni odavamalt. Kõikidele etteantud nõuetele vastas kaks pakkumist, Tarmeko Kommerts pakkus toole 1,2 miljoni ja Elke Mööbel 1,9 miljoni eest.

“Meie protesti arutlusel riigihangete ametis ütles komisjoni esimees Raivo Soonsein otse, et 641 000 krooni ei ole kaitseministeeriumi jaoks mingi raha. Meie pakkumine oli esialgse võitja Elke Mööbli pakkumisest just nii palju odavam,” kinnitas Tarmeko Kommerts ASi juhatuse liige Ago Nigul.