Tegemist on sellesama salapärase suure tellimusega, millele Lemminkäinen on varem korduvalt vihjanud. Ehitise üldpind on ligi 50 000 ruutmeetrit. “Praegu juhime terviku projekteerimist,” ütles Lemminkäinen Eesti juht Avo Lillemäe neljapäeval. Tema sõnul on sõlmitud projekti tellija, ASiga EKE Invest projektijuhtimise leping. Maja kerkib Tallinna südalinna Tornimäe tänavale Stockmanni kaubamaja ja Ühispanga peahoone vahelisele alale.

Lillemäe sõnul on projekt suur, ehituse maksumusega 500 miljonit krooni. Lemminkäinen tegeleb sellega juba möödunud aasta algusest. Koos Nord Projektiga esitati tellijale eskiis. Eestis on see Viru keskuse kõrval üks suuremaid kommertsprojekte. Palju Lemminkäinen projekti juhtimise eest teenib, Lillemäe ei öelnud. Olenevalt riskidest on võimalik teenida projektijuhina 1,5–4% ehituse maksumusest. Kõnealuse projekti puhul siis 7,5–20 miljonit krooni.

Kaksiktorni krundil asuva hoone lammutamine algab Lillemäe sõnul järgmisel nädalal, ehitusloa peaks kätte saama enne jaanipäeva, siis on võimalik hakata ehitama. Ehituse aeg on 26 kuud.

Kaksiktorni elamu-osa ehituse peatöövõtja on AS Merko Ehitus. Merko omandas aprilli lõpus EKE Investilt poole kortertorni omanikfirma OÜ Tornimäe Apartments osalusest. Hotelliosa ehituse peatöövõtja leidmiseks on konkurss korraldamisel. Kahe torni vahele jääva kaubanduskeskuse ehitust juhib Lemminkäinen ise.