Kui möödunud aastal eraldati kokku toetust energiaauditi koostamiseks 429 korral, siis selle aasta esimese kuue kuuga on toetatud juba 336 korterelamut, teatas KredEx.

Tõusnud on ka huvi KredExi poolt väljastatavate ehitise ekspertiisi ja ehitusprojekti toetuste vastu.

„Viimastel kuudel on märgata, et korteriühistud pööravad rohkem tähelepanu energiasäästule ning majade rekonstrueerimisele. Kindlasti on oma mõju avaldanud elektrihinna kallinemine ja erakordselt külm talv,“ ütles KredExi eluasemedivisjoni juht Mirja Adler.

KredEx soovitab korterelamutel enne renoveerimistöödega alustamist kindlasti tellida energiaaudit. Energiaaudit annab ülevaate hoone energeetilisest seisukorrast ning auditiga tehakse ettepanekud hoone energiatõhususe suurendamiseks.

Energiaauditi toetuse finantseerimise maksimaalne määr on kuni 50% abikõlblikest kuludest ja omafinantseeringu minimaalne määr on vähemalt 50%. Toetuse maksimummäärad ühe korterelamu kohta kalendriaastas on energiaauditi toetuse taotluse kohta 700 EUR, ehitise ekspertiisi toetuse taotluse kohta 700 EUR ning ehitusprojekti toetuse taotluse kohta 4000 EUR.

Toetuste rahastamiseks on eraldanud Euroopa Regionaalarengu Fond aastateks 2007-2013 1 597 791 eurot.

Toetuste tingimused ning taotluste vormid on toodud kodulehel www.kredex.ee/toetused.