Alates laupäevast Kaubamaja juhatuse esimehe kohalt lahkuv Toomas Tamsar ütles eile, et ta ei saa kommenteerida, miks tema head sõbrad ettevõtte nõukogus Andres Järving, Enn Kunila, Jüri Käo ja Indrek Vanaselja otsustasid ta juhi kohalt lahti lasta. Ta ütles, et asja ei tohi vastavalt kokkuleppele kommenteerida ka nõukogu liikmed.

Tamsar sai oma lahkumisest teada alles üleeile. Eile teatas ettevõtte esindaja sellest börsile. Tamsari hakkab asendama praegune Tallinna Kaubamaja direktor Kati Kusmin, kes tuli Kaubamajja tööle septembris Reval Hotelligrupi ASi arendusjuhi kohalt.

Tõenäoliseks Tamsari lahkumise põhjuseks on ettevõtte nigelad majandustulemused. Möödunud aasta 9 kuu tulemus on viimase viie aasta kõige nõrgem vaatamata kolm korda suuremale käibele. Vigu tunnistas ka Kusmin, kui ütles, et Kaubamaja on end valesti turul positsioneerinud ja müünud liiga kallist kaupa. See jäi möödunud aasta algul lattu seisma ja seisab seal osaliselt veel praegugi.

Tartu Kaubamaja endine juht, praegu ASi Sangar juhtiv Jaan Kallas näeb Kaubamaja juures tõsiseid juhtimisvigu. Tema sõnul suurenesid kulud struktuuride lahutamisega, kui Kaubamaja ja Selverite juhtimiseks loodi eraldi meeskonnad. “Kurb, et kasum väheneb ja juhtkond vahetub,” ütles Kallas, ”Kaubamaja on nagu hästi tundlik daam. Käest kätte solgutamine daamile hästi ei mõju.”