"Meie tahame, et klient oleks nii praegu kui ka tulevikus terve. See eeldab, et alaealistele on alkohol kättesaamatu ning täisealised peaksid samuti säilitama mõõdutunde," ütles Selveri avalike suhete juht Annika Vilu Delfile.

Järjekordi ei tohiks uus praktika Vilu sõnul tekitada. "Kui dokumenti hoitakse rahakotis koos Partnerkaardi ja maksevahenditega, siis läheb selle näitamine kiirelt," lausus ta.

"Tegelikult ei muutu ju meie töös muu, kui et kassapidaja saab julgelt küsida dokumenti inimeselt, kelle vanuses ta kahtleb. Loodetavasti on kliendid mõistvad ning võtavad enda nooremaks pidamist komplimendina."

Rimi ja Säästumarketite esindaja Katrin Bats ütles, et antud otsus võeti kaupmeeste liidus vastu ühiselt ning sellele eelnesid arutelud, et võimalikke ebameeldivusi vältida.

"Nüüdsest, kus me palume ka vanematel kui 18. aastastel olla valmis dokumenti esitama, on ka teenindajal oluliselt julgem dokumenti küsida," kinnitas ta.
"Seega loodame klientidelt mõistvat suhtumist, sest ega keegi meist ju ei soovi, et tema alaealine laps saaks kuskilt alkoholi osta."

Juunist hakati kaubandusettevõtetes alkoholi ostul küsima dokumenti kuni 30-aastastelt noortelt. Tegemist on Eesti kaupmeeste liidu ja Tervise Arengu Instituudi koostööga, mille eesmärk on vähendada alkoholi kättesaadavust alaealistele.