"Kampaaniate tihedus on Eesti karmis konkurentsisituatsioonis vältimatu. Lisaks ootavad Eesti tarbijad täna veel jätkuvalt häid kampaaniahindu, seda näitab suur kampaaniatundlikkus," ütles Rimi Eesti Foodi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats Delfile.

Jaekaupleja tulemustele on kampaaniahindadega müükide suurel osakaalul tema sõnul kindlasti arvestatav mõju. Uute kampaanialahenduste ning -mehaanikate väljatöötamine on jaekaupmeestele väljakutse, sest kõik püüavad tarbija tähelepanu võita.

"Kunstlikult tootehindu kõrgel hoida ei ole pikas perspektiivis kindlasti mõistlik. Tarbija on piisavalt tark, et selliseid asju tähele panna ja sellist kuulsust ei taha endale ükski tootja ega jaekaupmees," sõnas Bats.

"Allahindluste puhul peab märkima, et pea 35 protsenti kogu toidukaubast jääb hinnaklassi kuni üks euro. Seega, 20-sendine ehk 20-protsendiline allahindlus on kliendile juba arvestatav võit.

Eestis on kampaaniate osakaal Batsi sõnul hetkel ikkagi veel kasvavas trendis. "Loodame, et see stabiliseerub ning hakkab lähiaastatel vähenema. Suurt rolli mängib siin kindlasti üldine majanduslik olukord ning inimeste kindlustunde paranemine," lisas ta.

Eelmisel nädalal ütles Saku Õlletehase juht Margust Kastein, et õlletootja on iga teise õlle sunnitud kampaaniahinnaga välja müüma.