“Sellist üldist ostubuumi ei saa küll välja tuua,” sõnas A-Selveri juhatuse liige Ain Taube. Ta tunnistas samas, et näiteks suhkrut osteti küll rohkem, kuid sellest hoolimata jäi aprill üsna plaanide piiresse. “Pigem oli ajakirjandus selle ostubuumi üles kütnud.”

Taubega olid nõus arvutikaupmehed ja elektroonikamüüjad — aprill oli küll võrreldes eelmiste aastatega kobedam, kuid buumist rääkida ei ole mõtet. “See ostupaanika oli paljuski müüjate ja ajakirjanduse poolt tekitatud,” põhjendas ka ASi ML Arvutid tegevjuht Mart Sepp.

“Siiani on mai olnud väga vaikne ja mitte nii hea, kui ootasime,” rääkis ASi Onoff Eesti juhatuse liige Jan Andre. Andre lisas, et üldiselt kehvapoolne aprill läks üle ootuste hästi, inimesed olid ostmismeeleolus ning eriti tugev oli kuu teine pool, mis oli kindlasti seotud liitumisega Euroopa Liiduga. “Tarnijate kaudu oleme saanud tagasisidet, et kogu meie valdkonnas on selle aasta esimesed kuud olnud väga elavad.”

Tõeline ostupalavik tabas aprillis automüüjaid, kes suutsid omanikud leida 1990 uuele sõiduautole. Tegemist on kõigi aegade automüügi ühe kuu rekordiga, kirjutas Äripäev kaks nädalat tagasi. Eelmised automüügi rekordid pärinevad 2002. aastast, mil aprillis ja mais müüdi vastavalt 1661 ja 1578 uut sõiduautot.