Allpool anname väikse ülevaate esinejatest ja sellest, mida nad konverentsi külastajatele rääkida kavatsevad.

Bob Hoffman on mees, kes on esinenud lugematutel turunduskonverentsidel üle maailma ning saanud alati väga positiivse vastuvõtu osaliseks. Ta on tuntud oma otsekohese ütlemise poolest ning tema esinemine on sageli just see, mida osalejad hiljem konverentsi säravaima etteastena esile toovad.

Ekspressi konverentsil räägib Bob Hoffman sellest, kuidas turundajad üle maailma elavad fantaasiamaailmas. See on fantaasiamaailm, kus tarbijad soovivad brändidega suhelda ja soovivad personaliseeritud reklaami. See on maailm, kus kasutajad soovivad meie sisule reageerida ja kus „ekspertide“ väidetel on suurem mõju kui faktidel. Bobi ettekanne paljastab need fantaasiad ja selgitab, kuidas need maksavad turundajatele miljardeid eurosid aastas.

Konverentsi kõige tuntum esineja on Nassim Nicholas Taleb. Ta on vastuoluline majandusmõtleja, kes ennustas õigesti ette 2008. aasta finantskriisi ja on kirjutanud 6 bestsellerit, mis on müünud üle viie miljoni eksemplari.

Tema esinemine „Oma nahk mängus“ põhineb tema viimasel raamatul ja räägib sellest, kuidas risk ja peidetud informatsiooni asümmeetria mõjutavad salaja taustal meie suhtlemist teistega. Tõenäosusteooria ideid igapäevaellu rakendades toob Taleb ootamatuid ja sageli üllatavaid näiteid sellest, mis ühiskonda käimapanevate mehhanismide taga tegelikult peitub. Tema ettekanne aitab ettevõtjal, juhil ja investoril paremini hinnata majanduskeskkonnas valitsevaid riske ning annab praktilisi soovitusi, kuidas 2019. aastal targemaid investeerimisotsuseid teha.

Nir Eyal on kirjanik, õpetaja ja konsultant, kes on pikka aega nõustanud tehnoloogia start-up’e ja teisi ettevõtteid edukate toodete kavandamisel. Tema esimene raamat „Hooked“ on tootejuhtide ja tehnoloogia ettevõtete seas üks viimase kümnendi olulisemaid teoseid. Ta on ka ise kahe idufirma asutaja ja avaldab regulaarselt arvamust ajakirjades Forbes, TechCrunch ja Psychology Today.

Ekspressi konverentsil räägib Nir Eyal oma veel ilmumata raamatu „Digital Distraction“ teemal. See teos räägib sellest, kuidas digitaalne maailm segab keskendumisvõimet ja halvab meie produktiivsuse. Ta annab praktilisi soovitusi, kuidas ennast segajatest välja lülitada ning tutvustab uut mudelit, mille abil neid segajaid paremini juhtida.

Hiljuti valis ajakiri Forbes Linda Liukase Euroopa 50 mõjukama naise hulka. Uudishimu ja rõõmu abil õpetab Linda lapsi arvuteid tundma raamatusarjas „Tere, Ruby!”. Autori sõnum on lihtne: tehnikamaailm pole arvutiekraani jõllitamine ja internetikeskkondade loomine pole kuiv koodi kirjutamine, vaid eneseväljendus, luule, mäng.

Ekspressi konverentsil räägib Linda Liukas sellest, kuidas navigeerida ettevõttena järjest digitaliseeruvas maailmas ja mida tähendab see, et tulevikus peab iga ettevõte olema ka tarkvarafirma.
Esimese Eesti tippsportlasena EBSis tänavu juhtimis-coaching’u diplomiprogrammi läbinud kettaheitja Gerd Kanter astub oma uues kvalifikatsioonis esimest korda lavale just Ekspressi konverentsil.
Tippspordile alles 21aastaselt pühendunud Kanter näitas, kuidas pühendumuse ja koostööga on võimalik tõusta kõrgele ja kaua tipus püsida. Kanteri meeskonna tööpõhimõtted on inspireerinud teisigi sportlasi ning annavad olulisi pidepunkte ka edu valemit lakkamatult otsivatele ettevõtjatele.

Konverentsil kohtume ka Eesti päritolu kunstniku Kalev Mark Kostabiga, kes oma värske ja julge lähenemisega raputas 1980. aastate New Yorgi kunstimaailma ning tõusis selle üheks tuntumaks ja kõmulisemaks esindajaks. Oli ta oma kõrghetkel rohkem kunsti- või turundusgeenius, selle üle vaidlused veel käivad. Vähesed teavad, et Kostabi tegutseb nii USAs kui ka Itaalias edasi ning on enda sõnul majanduslikult edukamgi kui oma kõrghetkel. Kuidas teisiti tehes ülimalt konkurentsitihedas maailmas läbi lüüa, sellest ta Tallinnas räägibki.

Lisainfot saad: ekspress.ee/konverents