Kesko Balti sisseostude eest vastutava Timo Hämälä sõnul viiakse HoReCa (hotellid, restoranid, toitlustusteenidus — toim.) klientide varustamine üle Tallinnas Tammsaare teel asuvasse SuperNettosse ning ainult oma kettidele keskenduv Jüri terminal jätkab teiste jaekaupmeeste teenindamist seni, kuni lepingud kehtivad.

Kesko samm on seotud eelkõige oma jaemüügivõrgu arenguga, tõdes Hämälä vastuseks küsimusele, kas muutuse põhjustas osa suuremate klientide, nagu Selver või Rimi, lahkumine. “Keskendumine oma kettidele oli meie aastaplaanis ette nähtud ja pole mingi dramaatiline uudis,” lisas ta. Jüri terminal varustab osaliselt ka Kesko Lätis asuvaid poode.

Teiste hulgas Kesko teenusest ilma jääjate hulgast uusi kliente saava Smarten Logistika juhatuse esimehe Mait Milleri arvamuse kohaselt toob Kesko muudatus endaga kaasa kaubandus- ja logistikaturu korrastumise.

Lähitulevikus peaks välja kujunema olukord, kus kesklaod teenindavad ainult oma jaekette ning suuremat osa vabast turust teenindavad tootjad või logistikafirmad. Kindlasti jäävad teatud kliente teenindama ka cash & carry’d ning piirkondlikud hulgilaod, lisas Miller.