Heledama hakkliha „kõlblik kuni“ kuupäev oli märgitud lugeja sõnul 20.03.12 ja punasema oma oli 23.03.12, mida on ka pildilt näha.

„Heledam liha oli eespool ja punane oli taha peidetud. Heledama põhja alla vaadates oli seal isegi paar õrnroosat täppi näha - seega kindel värk, et see liha on halvaks läinud ja tervisele ohtlik,“ kirjutas mures lugeja Delfile.

Ka ei ole see tema sõnul ka ainus kokkupuude Maxima kehva toidukvaliteediga.

„Minevikus olen sealt poest saanud rohehallitusega pudingut ja värske piima asemel vägagi hapuks läinud piima. Mis seal poes küll toimub?“ tahab lugeja teada.

Delfi Majandus uuris seda Maxima esindajalt Erkki Erilaidult, kelle sõnul kontrollib kauplus pidevalt oma tooteid ja seega on kvaliteet tagatud.

„Antud toote puhul oli tegemist realiseerimisaja sees olevate toodetega, mille säilitamistingimused olid kaupluse poolt tagatud. Kui laekus teave müüjatelt, et mõnedes pakkides on hakkliha värv hakanud muutuma, informeerisime sellest koheselt tootjat ning vastavalt kvaliteedisüsteemis ettenähtud korrale kõrvaldasime antud kaubad müügist,“ vabandas Erilaid.

Ka lisas Maxima esindaja, et ei saa väita nagu oleks liha pahaks läinud. „Selle kaubanduslik välimus oli lihtsalt muutunud, aga ma ei usu, et maitseomadusi see mõjutas. Kaup sai müügilt kõrvaldatud kohe kui ilmnes värvimuutus,“ kinnitas Erilaid.

Delfi küsimusele, et kas liha saadeti täiendavasse kontrolli, selgitamaks välja, kas see on riknema läinud või mitte, vastas Erilaid, et taolist kontrolli ei tehta. „Partii saadetakse tagasi tootjale, et nad näeks, millist jama nad meile on saatnud,“ sõnas Erilaid.

“Tootjaga sõnul oli neil tõesti üks partii selline, kuhu sattus gaasikeskkonnas pakendades hapnikku ja seetõttu võis ka liha värvust muuta,“ ütles Erilaid.

Toitumisteadlase Mai Maseri hinnangul on säärane valgeks tõmbunud hakkliha kahtlane, ning seda tema osta ei soovitaks. „Muidugi siinkohal tuleks pakend lahti teha ja nuusutada ning maitsta, kuid kui seal hapnik on sisse sattunud, on lagunemisprotsess kindlasti alanud,“ ütles Maser.