Kui 2009. aasta sügisel oli Eesti ilmselt kalleim eelroog restoranis Nevskij, kus 30 grammi beluugamarja, serveerituna pliinidega, maksis 6100 krooni ehk ligi 390 eurot, siis nüüd pakutakse seal kalamarja pliinidega 205 euro ehk umbes 3208 krooni eest. Tõsi — tegu on tuuramarjaga, ent ka kogus on suurem — 50 grammi. Kaks aastat tagasi maksis tuuramarjaportsjon samas söögikohas 4600 krooni, kirjutab Õhtuleht.

Mõnevõrra on hind alanenud viietärnihotellis Telegraaf tegutsevas restoranis Tchaikovsky, kus portsjon Osetra kaaviari maksab 150 eurot ehk 2350 krooni varasema 3060 krooni asemel.

Samasse hinnaklassi jääb ka hotelli Meriton restoranis Balalaika pakutav must kalamari, ent seal on portsjon ka teadaolevalt kõige väiksem — 28 grammi kalamarja ehk sisuliselt kahe supilusikatäie hõrgutise eest koos hapukoore, kartulipannkookide, pliinide ja röstsaia eest tuleb välja käia 157 eurot ehk 2456 krooni.