Kohtu ette astusid nii puhtaks raiutud kinnistu omanikud, metsa maha võtnud OÜ Puxpuu juht Margus Klet­ten­berg, kui ka metsadokumente võltsinud mees ja lõpuks metsa ära ostnud ning rahapesuga tegelenud OÜ Blancotec nüüdseks juba endised omanikud Jaanus Tamm ja Jaanus Pehter. Viimased olid ka kogu petuloo niiditõmbajad ja juhid.

Tartu ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Ene Timmi sõnul tekitasid kurjategijad ebaseadusliku metsaraiega miljonikroonise keskkonnakahju, mis on varasemaid kohtusse jõudnuid sarnaseid kuritegusid arvestades väga suur summa. “Ka karistus on selle loo niiditõmbajate suhtes erakordne — nende firma läheb sundlõpetamisele,” sõnas Timmi. “Tegemist on täiesti töötava firmaga, millel on vara mitme miljoni krooni väärtuses.”

Ebaseadusliku metsaraie toimepanemises mõistis kohus süüdi OÜ Puxpuu ja selle juhi Margus Klettenbergi. Firma peab tasuma trahvi 70 000 ja Klettenberg 5000 krooni.

Metsakinnistu omanikud, kes oma maal ebaseaduslikku raiet aitasid korraldada, said samuti karistada. Varemgi kohtulikult karistatud Aivu Arme läheb ebaseadusliku metsaraie eest pooleks aastaks vangimajja, Helle Ladev, kes Ene Timmi sõnul on “lihtne Supilinna naine”, sai pooleaastase tingimise vanglakaristuse.

Ühtlasi konfiskeeris kohus rahapesu objektiks olnud vara 324 500 krooni suuruse summa eest. Erikonfiskeerimise tagamiseks jättis kohus aresti alla eeluurimisel arestitud Blancoteci vara — kolm kinnistut Tartumaal, kaarhalli ja teraviljahoidla ning erinevat metsa- ja muud tehnikat. Lisaks said Tamm ja Pehter raha pesemise ja ebaseadusliku metsaraiumise eest karistuseks 3aastase vangistuse 3aastase katseajaga koos kohustusega asuda katseaja jooksul hüvitama tekitatud kahjusid.