Samas on mitu Eesti toiduainetööstust lisaks ise kasutatavale allhankele sarnasel viisil tootmas lõunanaabrite turule, see tuleb esile eriti Baltimaades ühte gruppi kuuluvate tööstuste puhul.

Leibur toob oma Kuldse suure rösti ja XL-viilud Lätis, kus neid toodab samuti Vaasan & Vaasan gruppi kuuluv Hanzas Maiznicas. Eestist Lätti seevastu liigub Tallinna peenleib. “Uue toote tegemine — nagu suur röst — nõuab suuri investeeringuid, Lätis oli see olemas,” lausus Leiburi tegevdirektor Ants Promann. “Efektiivsuse mõttes oli mõttekam sealt tuua. Samasse perre kuuluva firma tootmisprotsess ja kvaliteet on meile teada.”

Lätist jõuavad eestlase lauale muu hulgas ka Rakvere kaubamärgi all turustatavad pelmeenid ja Balbiino Trulli jäätis. Balbiino juhataja Riho Niilsi hiljutisel hinnangul on Balti regioonis üksteisele allhanke tegemise põhjuseks kulude kokkuhoid ja “tarbijale täiendava võimaluse andmine”. “Tootmises on üksikud seadmed üldjuhul väga kallid ja nad tasuvad ettevõtjale ära vaid siis, kui nad ööpäev läbi huugavad,” ütles Niils.

Saku Õlletehase suhte- ja teabekorraldusjuhi Kristina Seimanni sõnul on kõik Saku õllemargid toodetud Eestis, välja arvatud Lätist toodav alkoholivaba õlu. Ta lisas, et grupisiseselt on toodetud ettevõtte pakutavad pan-Balti margid, nagu Pepsi, Zingo, Montavit: “Samuti tellime ajutiselt tipphooajal mõne mittestrateegilise toote grupisiseselt.” Nii võib praegugi poeriiulilt leida Päikese kalja, Päikese limonaadi ja Vichy vett, mille teinud BBH gruppi kuuluvad ettevõtted Lätis ja Leedus. Samas toodab Saku Lätile ja Leedule mitmeid purgitooteid.