Tarkvarafirma Symanteci värske rämpspostiraporti hinnangul oli tervelt 75 protsenti kõikidest detsembri jooksul terves maailmas saadetud meilidest rämpspost.

Jõulupühadele eelnevail päevil kerkis rämpsposti hulk isegi 83 protsendini. Võrdluseks — novembris oli spämmi maht 72 protsenti. Piltlikult tähendab see, et iga korraliku ja sisuka kirja kohta lendles maailmas 3 kirja, mis kõigest 100dollarise rahakande eest Keenia kodakondust pakub.

Symanteci spetsialistid avastasid Aasias ja eriti Hiinas tõusva trendi, et reklaame või pahavara sisaldavaid ajaveebe paigaldatakse saitidele, mis pakuvad kasutajatele tasuta kettaruumi.

Symantec Soome tehnikadirektor Margo Haapala sõnab, et Eesti ja Põhjamaade kohta tuleb spämmiraporti täpsustus kuskil kuu jooksul. “Aga kohe võib öelda, et rämpsposti saatmise trend ja levik on tõusul. Kui varem oli spämm kas lihtsalt irriteeriv reklaam või postkasti ummistaja, siis nüüd on asutud seda kasutama juba identiteedi röövidel ja organiseeritud kuritegevuses,” mainib Haapala.