Invicta Asi tegevjuht Peeter Puskai sõnul on nõudlus koolitusteenuse järgi hetkel suur ning see püsib samal tasemel ka lähiaastail, sest ühelt poolt kasutatakse koolitamist üha enam olemasolevatel töötajate motivaatorina, teisalt nõuab koolitust uute inimeste palkamine. Nii ennustabki Puskai hea olukorra jätku koolitusturul ka lähiaastateks. Tänavu on teenus kallinenud 12%, mida on Puskai hinnangul üllatavalt vähe.

“Prognoosin, et 2008. aastal kujuneb teenuse hind 10-15% kõrgemaks kui käesoleval aastal,” täiendab Puskai. “Üldise kulude kasvu foonil peavad koolitus- ja konsultatsioonifirmad arendus- ja turundustegevusse rohkem investeerima.”

Oma osa lisavad hinnatõusule ka investeeringud oma ärisse — mitte ainult toodete arendamisse, vaid ka näiteks äri laiendamine uutele turgudele ja -toodetesse. Näiteks Invicta ostis eelmisel aastal oma ühe konkurenti Audentes Ariko ASi ning peab Puskai sõnul hetkel läbirääkimisi veel ühe ettevõtte omanikega. Samuti plaanib ettevõte sarnaselt koolitusfirmaga Vain & Partnerid ka Lätis ja Leedus tugevamalt kanda kinnitada.

Audentes Ariko ASi tegevjuht Tiit Valm ennustab koolitusteenuse kallinemist elukallidusega samas suurusjärgus ehk ca 6-7%, sama palju on hind kerkinud selgi aastal ning ta ei näe põhjust teenusehindu järsult tõsta. “Tõsi, nõudlus koolitusteenuse järele on täna suur, aga mitte nii suur, et hinda tõsta ja sellega klienti eemale peletada,” lisab Valm.