Uus Maa Kinnisvarakonsultantide analüütiku Annika Jakobsoni sõnul on hinnalangus olnud juunis ja juulis suurem kui varasematel kuudel, jäädes 5 ja 9 protsendi vahele. Aasta algusest on hinnad Tallinnas langenud umbes 12 protsenti ning võrreldes tippajaga 2007. aasta kevadel umbes 22 protsenti.

Ostjad on pessimistlikud, tehes kinnisvaratehinguid vaid vajadusel ning kallimate korterite ostu kaalutakse väga pikalt ja tõsiselt, tõi Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman välja Tallinna korterite hinnalanguse põhjuse.

“Inimesed on tuleviku suhtes ebakindlad, negatiivne foon on piisavalt võimas, et ostuotsust edasi lükata,” sõnas Sooman. “Praegu teevad tehinguid need, kellel on vaja teha. Need, kes lihtsalt tahavad paremaid elamistingimusi, pigem lükkavad edasi,” ütles ta.

Soomani sõnul mõjutab hinnalanguse suurust kindlasti see, et praegu tehakse tehinguid eelkõige odavama varaga, mis ajab keskmise tehingu ruutmeetri hinna madalamaks. Kalleid asju on pakkumises palju, kuid ostjad pole altid nende eest soovitud hinda maksma.