Prokuratuuri laekus üleeile informatsioon kalalaevaga Pedassaare toimunud võimalikust avariist. Juhtivprokuröri Lavly Lepa sõnul kontrolliti kohe juhtunu asjaolusid ja leiti, et mingi avarii on laeval ilmselt olnud ning Pedassaare pandi võimaliku õlireostuse põhjustanud 15 laevast koosnevasse kahtlusaluste nimekirja.

Hiljem võeti aga Pedassaare sellest nimekirjast välja. “Välistasime Pedassaare kahtlusaluste ringist tulenevalt liikumisgraafikust ja tehnilistest omadustest. Ta kasutab teist liiki kütust kui see, mis põhjustas reostuse,” ütles Lepp.

Prokuratuuril ei ole teada, mis avarii Pedassaarega juhtus, teada on vaid, et Pedassaare viibis 26. jaanuari õhtul Dirhami sadama ja Põõsaspea neeme kandis. Kas Pedassaarelt lekkis kütust, peab tuvastama Hiiumaa keskkonnateenistus.

Veeteede ameti mereõnnetuse juurdluse ja meresõiduohutuse arenduse osakonna nõuniku Anti Hirvoja sõnul pole neile teatatud Pedassaarega juhtunust. “Eile siin küll küsiti Pedassaare kohta midagi, vist prokuratuurist,” ütles Hirvoja eile. Ta lisas, et alati on võimalus, et laeva kapten lihtsalt ei teata juhtunud õnnetusest, eriti juhul, kui laev saab omal jõul edasi sõita.