Kuigi vanasõna ütleb, et kingitud hobuse suhu ei vaadata, tasub enne reisileminekut lugeda reisikindlustuse tingimusi, sest krediitkaardiga kaasnev kindlustuskaitse võib olla palju kitsam, kui oled eeldanud, kirjutab minuraha.ee.

Kuigi pankade kodulehtedel on reeglina välja toodud lühike loetelu riskidest, mida krediitkaardiga kaasa antud reisikindlustus katab, ei ole vaid nendega tutvumine kaugeltki piisav, et südamerahus puhkust veeta. Põhjus on lihtne: reisikindlustus ei pruugi katta kõiki riske, mille vastu sa tahaksid kindlustatud olla. Sel juhul tasub kaaluda ise otse kindlustusseltsist või kindlustusmaakleri vahendusel täiendava reisikindlustuse ostmist.

Esiteks tasub tähele panna, et erinevate pankade poolt välja antud sama nimega krediitkaartidega kaasas käiv reisikindlustuse kaitse ei ole sarnane, kuna kindlustusandja on iga panga puhul erinev. Näiteks võib panga X krediitkaardi omanikule, kellel on ka reisikindlustuse leping, kehtida meditsiiniabi kindlustus miljoni krooni eest, panga Y puhul võib see summa aga olla 1,5 miljonit krooni.

Teiseks tasub teada, et krediitkaardiga kaasneva reisikindlustuse puhul on kindlustusvõtjaks pank, kes on sõlminud kindlustuslepingu kindlustatute ehk teatud krediitkaarti omavate klientide kasuks. Oluline on seejuures, et kindlustustingimused ei pruugi olla üks-ühele samad nende tingimustega, kui sa sõlmiksid reisikindlustuse lepingu ise mõnes kindlustusseltsis või kindlustusmaakleri vahendusel.

Erinevad võivad olla nii kindlustuskaitse ulatus kui ka välistused, mille puhul kindlustusselts sulle kahju ei hüvita. Näitena võib siinkohal tuua hüvitamiskohustuse kindlustatu surma korral.
Nimelt võib ette tulla olukord, kus krediitkaardiga kaasas olevate reisikindluste tingimuste järgi on kindlustatu surm kindlustusjuhtumiks vaid siis, kui kindlustatu sureb välisriigis õnnetusjuhtumi tõttu. See tähendab, et näiteks terviserike arvesse ei lähe.

Aga samas eraisikuna otse kindlustusseltsist ostetava reisikindlustuse tingimuste kohaselt ei pruugi surma kvalifitseerumisel kindlustusjuhtumiks olla määrav, millisel põhjusel inimene suri – olgu selleks siis kas terviserike või õnnetusjuhtum.

Kuna inimesed planeerivad oma puhkusereise sageli üsna pikalt ette, kasutades sügisel puhkama sõitmiseks näiteks lennufirmade kevadisi piletite sooduskampaaniaid, tasub tähelepanu pöörata ka reisikindlustuse tingimustes punktidele, mis kajastavad reisitõrke hüvitamist.

Loe hoolikalt, kas reisitõrke kindlustus kehtib siis, kui tõrge ilmneb enne reisi algust ja selle tõttu on reisimine vastunäidustatud või on hoopis kirjas, et reisitõrge peab ilmnema „vahetult“ enne reisi. Vahe on vaid ühes sõnas, kuid ühel juhul saad kindlustushüvitist ka siis, kui oled lennupiletid välja ostnud pool aastat varem ning kaks kuud enne reisileminekut tabab sind tõsine tervisehäire. Teisel juhul peaks tervisehäire sind tabama vahetult enne reisileminekut, et reisitõrke eest hüvitist saada.