Leib ja vein on pühad igas riigis ning seotud kindlate rituaalidega, olles elu aluseks (veini ja leiva pakkumine kirikutes).
Tehnoloogiates suuri erinevusi ei ole, on vaid erinevad uskumused ja seegi lähtuvalt usulistest tõekspidamistest.

Põllumajandusmuuseumid on tihedalt seotud tänapäevaga. Rumeenia on väga usklik maa, kirik on tihedalt seotud muuseumi tegevustega. Muuseumites on talletatud ajalugu, millest me ei saa mööda vaadata.

Muuseumidel on vanade traditsioonide elushoidmisel suur missioon täita.
Muuseumide kohus on hoida traditsioone ja rituaale elus, andes teadmisi edasi uutele põlvkondadele erinevate muuseumiprogrammide kaudu.

Eesti koolis ajalugu õppides võiks praktiline osa olla seotud maakonna piires asuva muuseumi õppeprogrammiga (mõisamajandus, talumajandus, nõukogude aeg), mille võiks muuseumid koostöös koolidega koostada.

Kongressil osales 13 riiki: Bulgaaria, Kanada, Slovakkia, Horvaatia, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Jaapan, Poola, Moldaavia, Rumeenia, Serbia, Ameerika Ühendriigid.

Eestist osalesid kongressil Liina Kaljula põllumajandusministeeriumist, Merli Sild (AIMA Presiidiumi liige) ja Mare Viiralt Eesti Põllumajandusmuuseumist, Inna Raud C. R. Jakobsoni Talumuuseumist ning Mai Kukk Eesti Piimandusmuuseumist.