Külmaahela iga lüli alates toidu tootjast kuni hulgimüüja ja kaupluseni peab järgima toidu säilitamise tingimusi. Need on määranud toidu tootja, olles garantiiks toidu ohutuse ja kvaliteedi tagamisel teatud
aja jooksul.

Juba toidu ostmisel tuleks mõelda, et kiiresti riknev toit võib ainult väga lühikest aega olla ettenähtust muul temperatuuril, näiteks toitu ühest kohast teise vedades.

Suur riknemisoht kuumal suvepäeval

Kiirestiriknev toit tuleb võimalikult kiiresti paigutada taas ettenähtud temperatuurile, näiteks külmkappi. Seda ei tohi hoida suvesoojal päeval auto pagasiruumis.
Leida tuleb sobivam lahendus, paigutades toidu autos termoskasti või tehes ostud vahetult enne koju jõudmist.

Nii ostetud kui enda valmistatud toitu tuleb hoida sobival temperatuuril. Toit võetakse külmikust välja enne serveerimist või taaskuumutamist. Nii suvel õues kui talvel soojas ruumis tuleks kiirestiriknevaid toite serveerida vastavalt tarbimisele. Ära jäta toitu pikemaks ajaks lauale seisma.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi toidu- ja veterinaarosakonna
toiduhügieeni büroo