On ju kõigil tulnud ette olukordi, kus aju on selle osa, mis keskendub töötegemisele, välja lülitanud ning ükski energiajook ega kas või tökatmust kohv seda enam käima ei keera. Või kui kõik tööasjad on tehtud, kuid kella viieni on veel jupp maad aega. Või kus tuleb lihtsalt ületamatu igavusehoog.

Kui oled siiamaani vaevanud pead, mida sellistel hetkedel peale hakata, siis ära enam muretse.

Toon siinkohal, karuteenena tööandjatele, ära mõned vahvad portaalid, kus ringi seigeldes mööduvad tunnid lennates.

Kommentaar

Anneli Aab Elioni suhtekorraldusjuhi kohusetäitja

Elion ei blokeeri oma töötajatele töökohas meelelahutusliku sisuga veebisaite ega takista nende külastamist.

Usume, et meie töötajate tööülesanded on piisavalt väljakutset pakkuvad ja motiveerivad, mistõttu ei teki vajadust ega soovi töö ajal meelelahutuslikke saite külastades tööaega kuritarvitada.

Seega oleme delegeerinud vastutuse tööaja sihipärase kasutamise eest eelkõige oma töötajatele.

Urmas Kaarlep PriceWaterhouseCoopersi juhatuse esimees

Tean seda, et kuna meil on sisemine programm online-suhtlemise jaoks, siis MSNi oleme blokeerinud.

Samas, kui inimene teeb mõne sellise saidi lahti ja on seal viis või kümme minutit lihtsalt selleks, et lõdvestuda, siis ei pea me seda millekski, kui töötulemused olemas on.

Taust

USAs tehtud uuringu järgi löövad ameeriklased internetis surnuks umbes 20 protsenti oma tööajast, kirjutas Reuters.

Peamiseks põhjuseks oli uuringus osalenute sõnul igavus ja see, et mitte midagi polnud teha. Oluliste põhjustena toodi välja ka liiga pikad tööpäevad ning väike palk.

Ülevaade
Aegmaha.com

• Ei tea, kas eestimaine turuliider, kuid väga popp koht kindlasti. Siin saab lugeda nalju, mängida mänge ning vaadata videoid, mille on üles riputanud huumorimeelega inimesed. Näiteks saab kuulata, kuidas 8aastane briti tüdruk üritab veenda lammutusfirmat oma kooli maatasa tegema, või imestada, kuidas mõned autojuhid üldse parkida ei oska.

Nali.ee

• Pakub võimalust visata silm peale naljapiltidele. Samuti on head inimesed laadinud üles mõned helifailid. Kirjelduseks ja hoiatuseks nii palju, et kui naerdes tooli pealt maha kukute, on see teie enda süü. Samuti, kui keegi teie valjuhäälse naermise peale märkuse teeb.

Kreisi.com

• Siin võite leida mänge mahjongist sudokuni. Samuti võite uurida, mida horoskoop teile tänaseks ette näeb või kui täpne on virtuaalne mõtetelugeja.
• Mälutreenijatele pakutakse ka võimalust viktoriinis osa võtta.

Kus veel aega veeta?

• Digg.com
• Youtube.com
• Ziza.ru
• Fishki.net
• livevideo.com
• break.com