Eitava otsuse on saanud näitlejapaar Raivo E. Tamm ja tema elukaaslane Helena Merzin, kes küsisid kultuuri- ja enesetäiendusreisiks Kuubale kokku üle 38 000 krooni.

Eesti Teatriliidu sekretär Helgi Toom on kahel korral esitanud taotluse kultuurireisiks Uus-Meremaale, kuid on saanud sihtkapitali nõukogult mõlemal korral eitava vastuse. Samamoodi pole sihtkapital raha eraldanud Ühendusele R.A.A.A.M., kel oli plaan minna lavastusega “Sõdur” Austraaliasse ja Uus-Meremaale andma külalisetendusi. Taotluse kogusumma ulatus 125 000 kroonini. Raha ei eraldatud ka MTÜ-le Crescendo, kes küsis 30 000 krooni Eesti tantsijate osalemiseks “World Festivalil”, ja Vanemuise draamatrupile, kes küsis enesetäiendusreisiks Soome Rahvusteatrisse 91 200 krooni.

Kultuurkapitali juht Raul Altmäe ei osanud öelda, kas sihtkapital on hakanud pärast meedias üles kerkinud teemat, mis puudutas näitlejate kultuuri- ja enesetäiendusreise, suhtuma kriitilisemalt esitatud taotlustesse. “Selge on see, et raha on vähem,” märkis ta.