Fiorinat võib kahtlematult nimetada maailma ärikuningannaks. 1998. aastal, kui ta oli veel USA telekommunikatsioonigandist AT&T pungunud Lucent Technology tegevjuht, valis ajakiri Fortune ta mõjuvõimsaimaks naistegevjuhiks USAs. Aasta hiljem sai Fiorinast USA suuruselt 11nda, tänaseks 80 miljardi dollari (ühe triljoni krooni) suuruse aastakäibega ettevõtte tegevjuht. Tema reputatsiooni ja kuulsust võrreldi tihti rock-staari omaga. Ta on üks väheseid äritegelasi, keda sai identifitseerida vaid eesnime järgi — ta oli lihtsalt Carly.

Esimesed mõrad tekkisid Standfordi ülikoolis ajalugu, täpsemalt keskaega, õppinud Fiorina prestiiži pärast Hewlett-Packardi teadet ühinemise kohta arvutigigandi Compaqiga. Peale paljude analüütikute oli loodava arvutigigandi tuleviku suhtes skeptiline Hewlett-Packardi üks suuromanik, ettevõtte nõukogu liige ning firma ühe asutaja poeg Walter Hewlett. Hewlettide perekond oli ka kategooriliselt ühinemise vastu ning Fiorina sai vajalikud hääled kokku viimasel minutil.

Lisaks kõigele pole paljuräägitud ühinemisjärgset sünergiat tekkinud tänapäevani. Hewlett-Packardi aktsia hind on Fiorina juhiks saamisest alates langenud poole võrra ning võrreldes konkurentidega, eriti maailma juhtivaks arvutitootjaks tõusnud Delliga, kaugele maha jäänud. Nii pole siin eriti midagi imestada, et Carly Fiorina möödunud nädalal paljudele ikkagi suhteliselt ootamatult päevapealt lahti lasti.

Mis saab edasi? Kes saab uueks juhiks? Kas ettevõte võtab nüüd uue suuna? Nendele küsimustele otsivad vastust kümned ja sajad analüütikud, vaatlejad ja muud spetsialistid. Ajutiseks tegevjuhiks määratud endine finantsjuht Bob Wayman on ajalehe Financial Times arvates ebatõenäoline valik. Ajakirja BusinessWeek värske number spekuleerib nelja nimega, kellest üks põnevam on Compaqi endine juht Michael Capellas, kes jäi ühinenud Hewlett-Packardi vaid pooleks aastaks.