Kodustes tingimustes on parim abimees selle juures dehüdraator. Toiduainete kuivatamiseks mõeldud abimees mida täna võimalik kasutada juba kõik võimalike viljade ja taimede kuivatamisel.

Vee kõrvaldamine kõrvitsast pidurdab mik­roobide elutegevust ja aeglustab biokeemiliste protsesside kulgemist. Kuivatatud kõrvitsa kvaliteet on seda kõrgem, mida madalamal temperatuuril ja mida kiiremini kuivatamisprotsess toimub.

Dehüdreeritud kõrvitsal on mitmeid kasutamis mooduseid. Üks võimalustest on kõrvits puhastada, lõigata õhemateks viiludeks ja asetada paariks minutiks suhkruvette. Hiljem sõelal nõrutada ja seejärel dehüdraatorisse kuivama.

Kui natuke veel fantaasial lennata lasta ja teha näiteks piparmündimaitseline magusam tee ja sinna paariks minutiks õhukeseks lõigatud tüsedam sõber lesima panna, siis saame ju veel huvitavama maitsega lõpptulemuse.

Sellisel kujul kuivatatud kõrvits sobib nii enda valmistatud müslidesse, kisselli sisse kui ka niisama nosimiseks — lastele on need eriti sobilikud kommi asemel pakkumiseks!

Teine väga huvitav võimalus on kuivatatud õhemaks lõigatud kõrvitsavliiud köögikombainis jahuks jahvatada.

Lisanüansi kuivatamisel saab kõrvitsale anda, kui laduda kõrvitsaviilud tüümianiga vaheldumisi dehüdraatori restidele: rest kõrvitsat, rest tüümiani, rest kõrvitsat jne. Tüümian ja kõrvits lisavad jahule väärtust.

Jahu võib segada väikese kogusena nii leiva- kui saiatainasse või kasutada iseseisvana roogades, kus nisujahu asendada saadud väärt kraamiga.

Säilitamiseks kasuta kuiva, jahedat ja õhurikast kohta. Õigete hoiutingimuste korral säilivad kuivatatud toiduained aastaid, ehkki nende bioväärtus väga pikaajalisel säilimisel mõnevõrra langeb.