„Kuigi Eesti veterinaar- ja toiduamet on kinnitanud, et Eestis müüdavad kurgid on ohutud, on tarbijad siiski muutunud ettevaatlikumaks. Kurkide müügid on vähenenud, eriti just importkurkide läbimüük,” ütles Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas Delfile.

Selverites on kurgimüük viimase nädala jooksul vähenenud umbes kuue protsendi võrra. „Selveri kliendid ostavad kevaditi peamiselt kodumaiseid kurke ja nende tarbimine pole viimase nädala jooksul muutunud. Küll aga ostetakse vähem Hispaania kurke,” lausus poeketi avalike suhete juht Annika Vilu.

Robert Kochi Instituut teatas kolmapäeval, et mai algusest saadik on enterohemorraagilise E. coli (EHEC) bakteri läbi haigestunud 1064 inimest. Haiguse tõsiseim tüsistus hemorraagilis-ureemiline sündroom (HUS), mis võib lõppeda surmaga, on instituudi andmetel praegu 470 inimesel.

Eestis on kolibakterinakkus vägagi harva esinev. Terviseameti andmetel registreeriti 2010. aastal viis haigusjuhtu, 2009. aastal neli, 2008. aastal kolm juhtu. Tänavu ei ole registreeritud ühtegi koli-bakteri poolt põhjustatud haigestumist.