Üle kümne advokaadi, samapalju kohtunikke ja ettevõtjaid, enamik neist tänases Eestis tuntud ja lugupeetud tipptegijad — sellist saaki pole vist ükski teine Tartu Ülikooli lend andnud. Piisab, kui lugeda üles selle lennu toodetud advokaadid, kellest tuntumad Jüri Raidla, Leon Glikman, Andres Hallmägi, Andres Aavik, Aadu Luberg, Nigul Saar, Andres Alaver. Tippjuristide ridu täiendavad riigiprokuröri asetäitja Alar Kirs, Virumaa ringkonnakohtu kohtunik Tiit Kullerkupp ja veel mitu kohtunikku. Ärimaailmas ja poliitikas on endale nime teinud praegune Pakterminali juhatuse esimees Raivo Vare, Makroflexi juhataja Sirje Aal, Riigikogu liige Rein Lang, ELK Lennuliinide omanik Rita Lillipuu, Eesti asjur Kanadas Juhan Haravee, Autorite Ühingu peadirektor Kalev Rattus, Alduse trükikoja juht Taavi Torgo, Viljandimaa ettevõtja Kalle Jents ja paljud teised. Panganduses on silma paistnud praegu Korvpalliliidu peasekretärina tegutsev Viktor Hütt ja raske õnnetuse tagajärjel invaliidistunud kunagine Eesti Panga presidendi parem käsi Urmas Kaju.

Räägitakse, et Eestis on kõik juristid omavahel tuttavad, sest nad on tulnud samast koolist. Hoopis lihtsam on aga asju ajada ja karjääri teha siis, kui kursavendade ja -õdede seas on nii palju nimekaid tegelasi. Nii võiks arvata. “Ringkäendust ja üksteise upitamist pole olnud, aga küünarnukitunne on olemas,” ütleb seesuguse mõtteavalduse peale äsja Tallinna abilinnapea kohalt Riigikogusse tõusnud Rein Lang.

Samas kinnitavad mõlemad, et tööasjus on lävimist paljude endiste kursusekaaslastega ja vahel on ka mõnega neist vastamisi minna tulnud. Rääkimata sellest, et kohtusaalis on samast lennust pärit prokurör, advokaat ja kohtunik üksteisest sõltumata oma tööd tegema pidanud.

Ka see, et ühel kursusel kümme inimest ülikooli cum laude lõpetab, pole just tavaline. Neist kahe, Jüri Raidla ja Raivo Vare hinnetelehel olid seejuures kõik maksimumhinded. Nii tugeva kursuse tekke üks põhjusi võis olla ka suur konkurss sissesaamisel: viis inimest ühele kohale.