„Miks ükski firma ei lenda tänasel päeval otse Tallinnast Berliini?

Vastus:
Täna pole Tallinna-Berliini lennuliinil sagedaseks lendamiseks piisavalt ärinõudlust, et selle käigushoidmine end ära tasuks. Samas konkureerib Berliin Saksamaa teiste linnadega, nagu Frankfurt ja München, mis (erinevalt Berliinist) pakuvad rohkelt edasilennuühendusi.

Lisaks on korduvalt edasilükkunud Berliini uue lennujaama avamine. Kui tulevikus peaks Berliini uuest lennujaamast kujunema arvestatav HUB, muutuvad ka Berliini otselennud paljudele lennufirmadele senisest perspektiivikamaks.“

Kas allahindlusi ja viimase hetke eripakkumisi on plaanis ka suvel?

Vastus:
Kindlasti on kavas teha eripakkumisi ka edaspidi. Nende saamiseks tasub liituda meie uudiskirjaga

Kui tihti tuleb Estonian Airi lendudel ette pagasi kaotust?

Vastus:
Pagasi kaotust esineb väga vähe, enamuse nn pagasijuhtumite puhul on tegemist pagasi hilinemisega - suured lennujaamad ja keerulised pagasisüsteemid. Esimese 24 tunni jooksul toimetatakse enamik hilinevast pagasist omanikuni.

Kes on jätkulendude puhul teie suurim koostööpartner ja kas läbi teie on võimalik saada infot ka nende eripakkumistest?

Vastus:
Mahu poolest on meie suurimaks koostööpartneriks SAS. Tourestil pakume hindu nii SASi, KLMi, TAP Portugali, Aerofloti kui ka Ukraine Internationali valitud sihtpunktidesse.

Kui Estonian Air läheb pankrotti kas siis nüüd messil ostetud lennupiletid ostetakse tagasi või jääb rahast lihtsalt ilma. Kui toimub liitumine kellelgi teisega, siis jäävad piletid ikka vist kehtivaks?
Majandus- ja kommunikatsiooniminister on avalikkusele kinnitanud, et valitsuse esimene ja selge eelistus on Estonian Airi restruktureerimine. Hetkel on kõik jõupingutused suunatud ettevõtte tegevuse ümberkorraldamisele, et tagada pikaajaline jätkusuutlikkus.
Võimalike graafikumuudatuste korral toimib Estonian Air lennunduses kehtivate reeglite järgi. Teisisõnu, reisijatele pakutakse alternatiivset võimalust sihtkohta jõudmiseks või tagastatakse piletiraha.

Miks kaotati liin Tallinn-Brüssel, lendasin kuus paar korda sellel liinil ja lennuk oli alati rahvast täis?

Vastus:
Tallinna-Brüsseli lennuliin on Estonian Airi lennugraafikus nii talvel kui ka eeloleval suvehooajal. Brüsseli lennuliin kuulub Estonian Air kümne põhisihtkoha hulka, sellel liinil tehakse kümme edasi-tagasi lendu nädalas.

Kui pikalt plaanite ette enda uusi sihtkohti ning kuidas toimub nende selektsioon?

Vastus:
Otsused tehakse mitmeid kuid enne lendude alustamist. Valikukriteeriumeid on mitmeid: nõudlus mõlemal suunal, koostööpartnerite ja vabade ressusside (lennukite, meeskondade) olemasolu, sobivate slottide (maandumis-, õhkutõusmislubade) saadavus jpm.

Mäletan, et nii 15 aastat tagasi oli mõnikord võimalik minna lendurite juurde kabiini näiteks neil, kellel on väga suur lennuhirm.Kas selline asi on tänapäevaste rangete turvameetmete ajal ka võimalik?

Vasta:
Kui reisijal on tõsine lennuhirm, soovitame sellest salongiteenindajaid informeerida juba enne väljalendu, sest meeskond on üldjuhul kogenud ja oskab kindlasti aidata. Vajadusel antakse ka rahusteid. Kokpitti reisijaid reeglina ei lubata.

Lennuhirm on psüühiline seisund, mis tuleneb heast ettekujutusvõimest, ülemõtlemisest, puudulikust füüsika valdkonna tundmisest jpm. Seepärast soovitame enne reisi uurida välja kõik, mis puudutab lendamist – informatsioon lennukitest, nende sisemusest, helidest lennu ajal jpm; teha selgeks, mis lendamise juures kõige rohkem hirmutab ja leida/küsida selle kohta veel põhjalikumat teavet.

Soovitused enne reisi:

  • Puhake ja sööge enne lennureisi – keha põletab stressis olles süsivesikuid kiiremini.
  • Saabuge lennujaama aegsasti –lennujaama hilinemisel on risk sattuda veelgi suuremasse stressi.
  • Lennule registreerimisel küsige istekoht etteotsa – seal on lennuk kõige stabiilsem; kui kardate kõrgust, soovitame vältida istekohta akna ääres.
  • Proovige lõdvestuda – võtke lennule kaasa hea raamat või kuulake meelepärast muusikat; pöörake tähelepanu ka oma hingamisele, hingake aeglaselt ja sügavalt.
  • Vältige kohvi – suur kogus kohvi ergutab keha, kutsudes esile reaktsiooni, nagu oleks selles palju adrenaliini; soovitame lennureisi ajal juua piisavalt vett.

NB! Enne lendu alkoholi tarvitada ei soovita, sest see ärevust üldjuhul ei kaota.

Kui minu lemmikloom reisib pagasiruumis, siis kuidas on tagatud tema turvalisus?

Vastus:
Estonian Airil on lemmikloomade transportimisel suured ja pikaajalised kogemused. Kui reisija soovib lennule kaasa võtta lemmiklooma, siis tuleb lemmiklooma turvalisust silmas pidades järgida järgmisi nõudeid:

  • loom tuleb paigutada eriotstarbelisse transpordikasti, mis peab tagama looma turvalise ja mugava transpordi
  • ·reisija vastutab looma riigist väljaviimiseks ja sihtkoha ning transiitriiki sissetoomiseks vajalike dokumentide olemasolu eest
Loomade arv igal lennul on limiteeritud. Sellest johtuvalt tuleks kohe peale piletiostu pöörduda Estonian Airi klienditoe poole, et lemmiklooma vedu kinnitatud saaks.


Lennuki pagasiruumis on loomadele eraldi ala. Pagasiruumi paigutatava transpordikasti maksimaalsed mõõdud on 110x76x73cm, looma maksimaalne kaal koos puuriga 50kg.

Kui loomapuur/transpordikast on selline, et karvad puurivahelt väljas, siis palume loomaomalikul suurem puur muretseda. Lennureis võib olla lemmikloomale väga kurnav ning eelnimetatud reeglid on kehtestatud lemmiklooma turvalistust ja mugavust silmas pidades.

Kas Estonian Air teeb koostööd ka mõne reisikorraldajatega charter lendude osas populaarsetesse kuurortidesse? Kui jah, siis millise firmaga ja millistesse kuurortidesse?

Vastus:
Võimalust mööda oleme seda teinud ja teeme ka edaspidi. Ühe kindla partneriga meil pikaajalist lepingut ei ole.

Kas Estonian Air plaanib lendama hakata ka Aasiasse? Näiteks Taisse?
Vastus:
Hetkel ei ole see aktuaalne. See nõuab suuremaid lennukeid ja kindlat nõudlust nii Aasiast Eestisse kui ka Eestist aasiasse lendamiseks. Estonian Airi praeguse tegevussuuna aluseks on keskenduda nendele Eesti jaoks olulistele põhisihtkohtadele, kuhu on olemas kindel nõudlus.

Millal avalikustate messipakkumiste hinnad?

Vastus:

Estonian Air avaldab messipakkumise reede hommikul.

Kui palju maksab vaba kõrvalistme teenus? Kas erinevate sihtkohtade vahel on teenuse hind erinev?

Vastus:

Tellimise hind on 1 eurot ning tühja kõrvalistme eest algavad hinnad alates 6 eurost sõltuvalt nõudlusest. Tühja kõrvalistme eest tasutud summa tagastatakse, kui lennul vaba kõrvalistet ei võimaldata.
Oleme jaotanud hinnad kahte gruppi. Esimese grupi (Moskva, Peterburg, Oslo, Trondheim, Kopenhaagen, Vilnius, Stockholm) tasu vahemik on 6-45€+tellimustasu.
Teise grupi (Nizza, Pariis, Brüssel, Amsterdam, Viin, Kiiev) tasu on vahemikus 7-55€+tellimustasu.
Teenuse kohta on võimalik lähemalt lugeda siit.

Kas hakkate lendama ka Barcelonassse?
Vastus:


Estonian Air lendas Tallinna-Barcelona liinil aastaid tagasi ja tegemist oli suvesihtkohaga.
Suvesihtkohtade valik muutub aastast aastasse ja sõltub nõudlusest. Eeloleval suvel on meie lennuplaanis Nizza ja Pariis. Võimalik, et Barcelona lisatakse taas meie lennuplaani, kui selleks on piisav nõudlus olemas.

Kas Estonian Air teeb Tourestil messipakkumise? 

Vastus:
Jah, kindlasti. Meie meeskond on ette valmistamas hinnapakkumisi, kuhu kaasame kõik sihtpunktid ja lisaks pakkumisi koostöös partnerlennufirmadega.

Kas lennupiletite pakkumisele lisaks tuleb ka auhindu?

Vastus:
Kiirematele messiboksist ostjatele kingime lennukipiletiga kaasa ka väikese kingituse. Kõik piletiostjad saavad osaleda loosis, kus auhinnaks kaks tasuta lennukipiletit Estonian Airi sihtpunktidesse.

Mida Estonian Air klientidele pakub?

Vastus:
-Tiheda graafikuga otselennud Tallinnast
-Väljumisajad Eesti turu vajadustest lähtuvalt.

-Maandumised Euroopa põhilennujaamadesse, mis sobivad ka jätkulendudeks.
-Eestikeelne teenindus.

-Jätkulennud koostöös partneritega – lisaks Estonian Airi otselennu sihtkohtadele saab meie kaudu osta pileteid ka meie partnerfirmade lendudele üle maailma.

Millistesse sihtkohtadesse Estonian Air lendab?

Vastus:
Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Märtsi lõpuni lendab Estonian Air lisaks eelnimetatutele ka Viini.

Millised on Estonian Airi suvehooaja sihtkohad?

Vastus:
Kõik eelpoolnimetatud regulaarlendude sihtkohad on ka meie suvises lennuplaanis. Täiendavalt lisandub ajavahemikus 6. juunist 30. augustini sihtkohtade nimistusse Pariis ning maist septembri lõpuni Nizza. Pariisi lendab Estonian Air ka märtsikuisel koolivaheajal.

Kas messipakkumisi saab osta ka Estonian Airi kodulehelt?

Vastus:
Messipakkumine on saadaval ka kodulehel kogu messiperioodi jooksul. Need, kes erinevatel põhjustel messile ei tule, saavad mugavalt pileti osta ka meie kodulehe kaudu. Messipakkumise hinnad kehtivad ka sihtkohast Eestisse lendamisel. Parim viis meie pakkumistel silma peal hoida on liituda meie uudiskirjaga või jälgida Facebook fännilehte. Messipakkumisi saab osta ka meie volitatud edasimüüjatelt.

Mis on vaba kõrvaliste teenus?

Vastus:

Teame, et osadel meie klientidel on suurem privaatsusvajadus. Estonian Air pakub koostöös Optiontowniga tühja kõrvalistme tellimise võimalust reisijatele, kes mugavama ja nauditavama reisi nimel on nõus tasuma sümboolse summa, et lennukis oleks nende kõrvaliste tühi. Tühja kõrvalistme tellimiseks tuleb minna Estonian Airi kodulehele , klõpsata Optiontowni kodulehe lingile.

Teenus vaba kohta alati ei garanteeri ja tühja kõrvalistme eest tasutud summa tagastatakse, kui lend pilgeni täis on. Estonian Air arvab, et teenus on väärt proovimist.

Jaga
Kommentaarid