Sellest annavad tunnistust Viljandi maakohtusse Oktaan-Eksperdi kohta antud pankrotiavaldused. OÜ Penta Trade nõuab Oktaan-Eksperdilt ligi 13,5 miljonit krooni ja Lukoil Eesti AS 700 000–800 000 krooni kütuse eet saamata jäänud raha.

Viljandi maakohus otsustas, et Oktaan-Eksperdi ajutiseks pankrotihalduriks saab Terje Eipre ning vajadusel tuleb arestida firma vara.

Äriregistrist selgus samas, et Oktaan-Eksperdi peamine võlausaldaja on tema enda üks osanikfirma Penta Trade OÜ, mis praegu esineb nime Taffoil all. Kuna Taffoili omanikering kattub suures osas Oktaan-Eksperdi omanikeringiga, võib olla tegemist sooviga teatud kütusetehingute raha pankroti kaudu kahjumisse kanda. ÄP andmetel on Otaan-Eksperdiga seotud vastuolulise kuulsusega nn ärimees Oleg Lvov.

Oktaan-Eksperdi nimi esineb ka uurimismaterjalides, mille alusel anti ligi 10 mln liitri salakütuseveoga seoses kohtu alla Oktaan-Eksperdi juht Eduard Beilinson. Protsess on kohtus praegu pooleli.

Pankrotihaldur Terje Eipre ütles, et ei oska praegu juhtumi kohta veel midagi täpsemalt ütelda ning lisas, et Oktaan-Eksperdi vara väärtus ei ole esialgu teada. Oktaan-Ekspert rendib praegu Viljandi terminali.