Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles, et ehkki jaehinna langetamise kasuks räägivad tänaseks langenud sisseostuhinnad ja odavnenud dollar, õhutavad praegust hinnataset hoidma kolmapäevast reedeni tõusnud naftatoodete noteeringud. Võrreldes suvediislikütusega on üleminek talvediislikütusele sisseostuhinda paarikümne sendi võrra liitri kohta kasvatanud, millele lisandub soov kasvõi osaliseltki kompenseerida viimaste kuude hinnavõitlusega tekkinud kahjumeid.

Alexela Trade OÜ jaemüügidirektor Aivar Räim sõnas dollari languse mõju kommenteerides, et praegu pole Alexelal veel plaanis kütuse hinda alandada.

“Kuidas jaehinnad tulevikus muutuvad, ei taha spekuleerida,” ütles Neste juht Indrek Kaju. “Meil ei ole veel olnud seda õnne osta dollarit alla 12 krooni.”

Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik sõnas, et dollari kursi muutus otseselt jaehinnas ei avaldu. “Maksud moodustavad jaehinnas rohkem kui poole, hind muutub proportsioonis sellega,” ütles Luik. Statoili jaehind sõltub lepingutest rafineerimistehastega, mis on konfidentsiaalsed, lisas Luik. Kui teised suuremad tanklaketid aga hinna alla lasevad, läheb ka Statoil kaasa.