Homme toimuvale Küüslaugu Festivalist on kujunenud kolme aastaga tuhandetele Eesti küüslaugusõpradele populaarne ja omanäoline suvelõpu pereüritus.

Oluline on ürituse juures see, et kaubeldakse ainult eestimaist päritolu kaubaga. Nii võib festivalilt soetada endale kohalike aia- ja põllupidajate kasvatatud küüslaugu- ja sibulavanikud, kartuli ja ka meie oma käsitööliste valmistatud kaupa. Parimad kokad pakuvad kehakinnituseks sel päeval just küüslaugutoite.

Üllatusi jagub kokkadel ning kaupmeestel küllaga: küüslaugušokolaad, küüslaugujäätis, küüslauguõlu, küüslaugukomm, küüslaugusupp, küüslaugujuust, küüslauguvorst, küüslaugukohv… need on ainult mõned näited.

Traditsiooniks on kujunenud suurima küüslaugu ja kauneima küüslaugukübara valimine, selleks meisterdage kodus juba varakult valmis fantaasiarikas kübar, kus ehteks kasutatud loodusande ja loomulikult just küüslauku.

Küüslaugu- ja sibulakasvatajatele toimuvad loengud ja näitus Jõgeva Kultuurikeskuse saalis, mis on Küüslaugu Festivali territooriumil ja on avatud kõigile Küüslaugu Festivali pääsme ostnud külastajatele.

Küüslaugusortide näitust ja loengut küüslaugukasvatuse teemal veab juba neljandat aastat Eesti Maaülikooli lektor Priit Põldma.
Priit Põldmal on nii hea silm, et ta aitab korraldajatel juba kaugelt tähelepanu juhtida „valeküüslaugu“ müüjatele ehk neile, kes üritavad eestlastele välismaist küüslauku Eesti oma pähe sokutada.

Sibulakasvatusteemadel peab loengu Jõgeva Sordiaretuse Instituudi köögiviljade teadur Ingrid Bender. Loengul saab teada kibesibula kasvatamise tsüklist, kasvutingimustest, kuivatamisest ja säilitamisest.